Prost sajnálkozik
Prost sajnálkozik

Ecclestone csak blöffölt

Ecclestone csak blöffölt

Prost sajnálkozik
Az időmérőn a legvalószínűbb az eső
Ide költöztetik a versenyt?
Mindenképp megoldás kell
A legtöbben sokallják a pénzt
Közös nevezőn a kimaradás kérdésében
Egy adag szerencsével még győzhet idén
Jól ment az edzés
Még lehet finomítani
Mindkét McLaren hátulról rajtol
Hova nem szerződött még Alonso?
Elkésett
Büntetések és szerződések
Hiába ijesztgetett, a szerződésben más van
Fotó megosztása:

Hiába ijesztgetett, a szerződésben más van

Hiába ijesztgetett, a szerződésben más van

Bernie Ecclestone tavaly kijelentette, hogy a 2007-es volt az utolsó Francia Nagydíj Magny Cours-ban, majd a pálya és a futam mégis bekerült a 2008-as versenynaptárba, persze utolsó alkalommal.

Az F1 ura számtalanszor elmondta már, hogy a közép-franciaországi vidéki helyszín szerinte teljesen alkalmatlan a Forma-1 modern igényeinek (értsd: luxusszállodák és hasonlók) kielégítésére, ezért inkább Párizsba kell vinni a versenyt. Mivel a francia fővárosban rendezendő verseny eddig csak ötlet szintjén létezik, így Magny Cours idei búcsúja azt jelentette volna, hogy a Francia Nagydíj kikerül a naptárból.

Úgy tűnik, erre végül nem kerül sor, a futam szervezői és a helyi politikusok eredményesen lobbiznak, így a pálya jövőre újra búcsúzhat. A pálya tulajdonosa és egyben a verseny szervezője, a francia autósportszövetség (FFSA) azt állítja, hogy 2009-ig övék a rendezés joga (és egészen 2011-ig van opciójuk), és ha a helyi kormányzat megfelelő támogatást tud nyújtani, akkor jövőre is köröznek majd az F1-esek Magny Cours-ban.

Bernie Ecclestone is finomabban fogalmaz, a szerződés az szerződés:

“Szerződésünk van rendezőkkel, a francia szövetséggel. Nem szeretnénk ezt megszegni, de inkább nem jönnénk ide. Néhány éve megegyeztünk velük, hogy ezt a rendezvényt ejtjük, és Párizsban rendezünk helyette másikat.  Nagyszerű lenne az Eurodisney-ben tartani, mert ott minden megfelelő létesítmény helyben van. De a Magny Cours-i szerződésünk még néhány évig él” – mondta Bernie.