Prost sajnálkozik
Prost sajnálkozik

Felemás siker a teszten

Felemás siker a teszten

Prost sajnálkozik
Az időmérőn a legvalószínűbb az eső
Ide költöztetik a versenyt?
Mindenképp megoldás kell
A legtöbben sokallják a pénzt
Közös nevezőn a kimaradás kérdésében
Egy adag szerencsével még győzhet idén
Jól ment az edzés
Még lehet finomítani
Mindkét McLaren hátulról rajtol
Hova nem szerződött még Alonso?
Elkésett
Büntetések és szerződések
Hiába ijesztgetett, a szerződésben más van
Fotó megosztása:

Még lehet finomítani

Még lehet finomítani

Tavaly óta szedi áldozatait a jelenleg érvényben lévő szabály, miszerint a futamokon a biztonsági autó pályára küldésekor lezárják a bokszutcát, így amikor valaki pont ekkor kényszerül kimenni tankolásra, automatikusan büntetést zsebel be.

A versenyzők már a 2008-as idény eleje óta határozottan követelik a változtatást, és a Francia Nagydíj tegnapi második szabadedzésén végre ki is próbálhatták az új szabályokat. Az új verzióban a biztonsági autó pályára lépésekor a bokszutca bejárata nyitva maradna, de a versenyzők autóik egységes elektronikai vezérlőrendszerén keresztül üzenetet kapnak arról, hogy a safety car benn van, ezt öt másodpercen belül visszaigazolva kapnak egy előre kiszámított köridőt, amihez azután tartaniuk kell magukat.

Amilyen bonyolultan hangzik, pont annyira nem is aratott egyébként nagy sikert a tegnapi teszt, a versenyzők nem voltak igazán meggyőzve.

Lewis Hamilton szerint a köridő folyamatos figyelése nagyon zavaró volt, a rendszeren “van még mit dolgozni”. A williamses Nico Rosberg is hasonló véleményen volt:

“Elég furcsa, mert elég sokszor kell a kijelzőre nézni, pedig közben meg lehet, hogy épp a baleset helyszíne mellett kell elhajtani. Persze mindenképp kel találnunk valami megoldást, a mostani rendszeren javítani kell.”  

A Toro Rossó-s Sebastien Bourdais arra panaszkodott, hogy az előtte haladó autó túl lassú volt, és a hondás Jenson Button szerint is ez volt a baj:

“Én elég sokat gyakoroltam már előzőleg [a barcelonai teszten], de az előttem autózó nagyon lassan haladt, nem tartotta magát a köridőhöz. Persze jó lenne, ha működne, mert a mostani szabály fájdalmasan rossz” – mondta az angol pilóta.

A világbajnoknak, Kimi Räikkönennek nem volt panasza, és nagyon szeretné, ha mihamarabb változtatnának.

“Szerintem ez jó megoldás, mert egyenlő feltételek közé juttat mindenkit, és így nem kap büntetést senki csak pechből.”