Prost sajnálkozik
Prost sajnálkozik

Le Mans-ba megy a Forma-1?

Le Mans-ba megy a Forma-1?

Prost sajnálkozik
Az időmérőn a legvalószínűbb az eső
Ide költöztetik a versenyt?
Mindenképp megoldás kell
A legtöbben sokallják a pénzt
Közös nevezőn a kimaradás kérdésében
Egy adag szerencsével még győzhet idén
Jól ment az edzés
Még lehet finomítani
Mindkét McLaren hátulról rajtol
Hova nem szerződött még Alonso?
Elkésett
Büntetések és szerződések
Hiába ijesztgetett, a szerződésben más van
Fotó megosztása:

Ide költöztetik a versenyt?

Ide költöztetik a versenyt?

Bernie Ecclestone szerint többet nem lesz Magny Cours-ban Francia Nagydíj a mostani hétvége után. Az F1 ura az isten háta mögötti versenyhelyszínt Párizsra cserélné, de ez jelenleg még igen homályosnak tűnik. De akkor hol lehetne francia versenyt rendezni? A múlt hétvégi Le Mans-i 24 órás futamot követően természetesen felröppent a legendás helyszín neve is (egyébként az F1 egyszer, 1967-ben már megfordult itt).

Az F1today.nl információi szerint a Le Mans-i versenynek otthont adó Circuit de la Sarthe pálya vezetése lehet, hogy már hónapok óta tárgyal Bernie Ecclestone-nal a jövőről. A pálya szóvivője azonban ennek ellentmondóan nyilatkozik:

“A mi tudomásunk szerint Magny Cours-ban nem 2008-ban rendezik utoljára a Francia nagydíjat. Mi nem állunk tárgyalásban a Forma-1-gyel” – mondta Ingrid Moreau.

A Le Mans-i szóvivőnő meglepő kijelentésére rímel a Magny Cours-iak véleménye is: “A Forma-1 távozásáról szóló híreket nem tudom megerősíteni” – mondta a pálya szóvivője.

Mivel a helyi politikai erők nagyon ragaszkodnak a versenyhez – állítólag 50 millió dollárt szánnak a fejlesztésekre -, így elképzelhető, hogy már meggyőzték Bernie-t a folytatásról. Nem ez lenne az első alkalom, hiszen már tavaly is úgy volt, hogy 2008-ban kimarad a helyszín, a hétvégén mégis újra köröznek majd Räikkönenék.