Kubica hálás Hamiltonnak 1
Kubica hálás Hamiltonnak 2

Kubica hálás Hamiltonnak

Kubica hálás Hamiltonnak

Kubica hálás Hamiltonnak 26
Sima volt a rajt
A hajtű bírta a gyűrődést
Kubica hálás Hamiltonnak 29
Vettel a bokszból rajtolva szerzett pontot
Glock a helyezését mutatja
A Renault-nak nem jött össze
Kubica hálás Hamiltonnak 33
Kubica hálás Hamiltonnak 34
Kubica hálás Hamiltonnak 35
Kubica történelmi győzelmet aratott
Kettős győzelemmel kezdtek
Kubica hálás Hamiltonnak 38
Az öreg is jól ment
Kubica hálás Hamiltonnak 40
Barrichello jó hétvégét zárt
Kubica hálás Hamiltonnak 42
Hatalmas öröm a BMW Saubernél
Kubica hálás Hamiltonnak 44
Räikkönenék nulláztak
A biztonsági autó egyszer jött be, de akkor minden borult
Későn jött a zöld
Igazságot Räikkönennek!
Fotó megosztása:

Kettős győzelemmel kezdtek

Kettős győzelemmel kezdtek

A BMW Sauber 2008-ra az első futamgyőzelem megszerzését tűzte ki célul, amit a Kanadai Nagydíjon vastag filccel pipálhattak ki: Robert Kubica nyert, a második helyen pedig Nick Heidfeld ért célba. Bár az elmúlt pár hétben Kubica, és a csapatfőnök, Mario Theissen is hangsúlyozta, hogy nem világbajnoki esélyesek, mostanra a lengyel vezeti a pontversenyt, a pedig csapat mindössze 3 ponttal áll a Ferrari mögött a konstruktőri küzdelemben (sőt, Heidfeld lemaradása is csak 14 pont – Räikkönen tavaly nagyobb lemaradásból lett bajnok két futam alatt).  

“Nagyon örülök, hogy megszereztem a BMW Sauber csapat első futamgyőzelmét. Annak is örülök, hogy örömet okozhattam Lengyelországnak, és a szurkolóimnak. Nehéz verseny volt. A pálya koszos feléről rajtoltam, és Kimi Räikkönen majdnem megelőzött, épp csak sikerült magam mögött tartani. A biztonsági autó rosszkor jött be, épp ki akartam állni, három másodpercen múlott. Amikor kinyitották a bokszutcát, mindenki egyszerre ment ki” – mesélte a lengyel.

“Megálltam a kijáratnál, mert a lámpa piros volt, Kimi is megállt mellettem, aztán hallottam a csattanást, amikor Hamilton belerohant az autójába. Hálás vagyok neki, amiért Kimit választotta, és nem engem! Ezután az egy kiálláson lévők, például Timo Glock mögött sok időt veszítettem, de végül sikerült 24 másodperces előnyt kiautóznom, így a kiállás után Nick elé jöttem vissza. Innen már könnyebb volt, persze hibázni sem lett volna nehéz, mert az aszfalt néhol pocsék volt. De végül minden jól jött ki, nagyon boldog vagyok” – mondta Kubica.

“Gratulálok Robertnek, amiért győzött, igazán megérdemelte. Én elég rosszul rajtoltam, és Barrichello megelőzött. Szerencsére visszaelőztem, és onnantól én voltam az egyik leggyorsabb a pályán. Amikor mindenki kiállt, én kint maradtam, mert hosszú etapon voltam. Úgy döntöttünk, hogy átállunk egy kiállásos taktikára, sok benzinnel, puha gumikon – nagy feladat volt. Magam mögött tudtam tartani Alonsót. Robert második kiállása után elém került, így a második hely lett az enyém. Nyolcadik helyről rajtolva ez kiváló eredmény, főképp, hogy milyen versenyeim voltak mostanában” – mondta a verseny után a láthatóan kicsit szomorú Hiedfeld.