Idén már nem történhet ilyen
Idén már nem történhet ilyen

Rémálom lesz a verseny!

Rémálom lesz a verseny!

Idén már nem történhet ilyen
Nem lesz könnyű
A McLaren most is újított
Rémálom lesz a verseny! 17
Rémálom lesz a verseny! 18
Mindenki megoldotta
A kanyarokban nem bírja a pálya
Nagy az esély a csapadékra
A pályamunkásokra mondott csúnyát
Nem jött jól az aszfaltbalhé
Titok, hogy miért ejtették Montrealt
Fotó megosztása:

A kanyarokban nem bírja a pálya

A kanyarokban nem bírja a pálya

A Kanadai Nagydíjon nehéz verseny elé néznek a pilóták, ugyanis a pálya több ponton is – főképp a 6-7., és a nagy hajtűkanyarban – elkezdett szétesni az időmérő edzés alatt. Az aszfalt szétmállik, az apró kavicsokon pedig azonnal elveszíti a tapadást az autó, a megcsúszás szinte garantált.

A kvalifikáció szakaszai között a pályamunkások mindkétszer lesöprögették a törmeléket, de a futamon erre 70 körön keresztül nem lesz lehetőség.

A Red Bull-os Mark Webber ideje alapján ugyan bejutott az időmérő utolsó szakaszába, de ezt nem tudta eredményre váltani, ugyanis a második etap végén falhoz vágta az autót, miután megcsúszott a lemorzsolódott köveken. Az ausztrál szerint a futamon motocrossosokat kellene pályára küldeni, F1-esekkel ugyanis lehetetlen versenyezni. “A hajtűkanyarban a füvön kell majd vezetni” – tette hozzá.

A harmadik helyről rajtoló Kimi Räikkönen  rémálomszerű versenyt vár:

“A pálya szétesik, a kanyarokban olyan, mintha homokon fordulnánk. Meglátjuk, hogy alakul, de a futam egy rémálom lesz. Sok kör lesz, pedig most már két kör után elkezdett szétesni, érdekes lesz. A gondot a fekete toldások jelentik. Minden évben újracsinálják őket, és minden évben szét is esnek” – mondta a világbajnok az időmérő után.

A második rajtkockát megszerző Robert Kubica is panaszkodott az aszfaltra:

“Nagyon nehéz időmérő volt, a pálya néhány kanyarban szétesik. A verseny is nehéz lesz, főleg, hogy már most is baj van az aszfalttal. Csúszik, könnyű lesz hibázni, nagyon oda kell majd figyelni.”

“A pálya nagyot változott tegnap óta, sőt a délelőtthöz képest is, jó néhány helyen ugyanis feljött az aszfalt. Sokat romlott a tapadás, a cél csak az volt, hogy ne hibázzak, mert elég lett volna 5-10 centivel elhagyni az ívet, és máris súlyos következményei lettek volna” –  magyarázta Nico Rosberg.

A toyotás Jarno Trulli szerint katasztrofális a pálya állapota, míg csapattársa, Timo Glock “nagy gondokra” számít.

A pálya főnökei  az időmérő edzés után  megtárgyltás a helyzetet a  Forma-1 versenyigazgatójával, és úgy döntöttek, hogy a futamra újraaszfaltozzák a legrosszabb állapotban lévő részt, a hajtűkanyart. 2009-re máris teljes felújításon gondolkodnak.