Az FIA szexbotrányba keveredett elnöke ma Párizsban elnyerte a képviselők nagyjából kétharmadának szavazatát a szervezet rendkívüli közgyűlésén. Mosley egyelőre a helyén maradt, annak ellenére, hogy szinte minden befolyásos tényező a távozását követelte.

Szakadásveszély

A német autóklub, az ADAC a szavazás eredményének nyilvánosságra kerülése után nem sokkal bejelentette, hogy felfüggeszti minden FIA-beli tevékenységét, és nem kizárt további szervezetek követik a példát.

Az amerikai autóklub, az AAA már jelezte, hogy a németekhez hasonló lépést fontolgatnak, és a holland tagszervezet vezetője is ilyesmit említett. A holland delegált azt is elárulta, hogy főképp a kis országok tagszervezeteinek szavazataival nyert Mosley – a Magyar Autóklub valószínűleg ellene szavazott, hazánk már a múlt héten a lemondást követelte -, amelyek nagyobb pénzügyi függésben lehetnek az FIA-tól. A nagy szervezetek közösen próbálják eldönteni, hogy mi legyen a következő lépés, a tömeges kilépés sem zárható ki.

Lehet oszolni?

Az eredményt a legvisszafogottabban, és eddig egyetlenként az F1-es csapatok közül a BMW Sauber kommentálta:

“Tiszteletben tarjuk a küldöttek döntését, amelyet a tények teljes ismeretében hoztak. Most az a legfontosabb, hogy minden érintett teljes figyelmét újra a sport felé fordítsa”  – állt a csapt közleményében.

Hasonló hangot ütött meg a brit motorsportszövetség, az MSA is, ők hangsúlyozzák, hogy az eredmény megszületése után “itt az idő a továbblépésre”.

Hogy fog így dolgozni?

A Brit Nagydíjnak otthont silverstone-i pálya tulajdonosa, a brit versenyzők klubjának (BRDC) vezetője, Damon Hill már inkább aggódik Mosley maradása miatt. Bernie Ecclestone szorongatja a versenyt, és most már nincs ellenpólus sem.

“A BRDC-nek szüksége van egy olyan szervezetre, mint az FIA, hogy segítsen a kereskedelmi jogok birtokosaival szemben. Ez viszont nem lesz könnyű, amikor az elnök ennyire ellentmondásos, mint Max [Mosley], nehéz rá hivatkozva érvelni az F1 mellett a kormánynál” – mondta 1996 világbajnoka.

A Brit Nagydíj “réme”, Ecclestone, aki már évtizedek óta Mosley barátja, reméli, hogy a mai döntés nem árt majd a Forma-1-nek.

“Remélem, hogy a döntés nem bizonytalanította el a szponzorokat vagy a gyártókat. A mostani helyzetben senki sem tudja, hogy mi lesz a következő lépés, és hogy Mosley hogyan folytathatja a munkáját a paddockban. Nagyon nehéz lesz számára az FIA elnökeként ténykednie, ha senki sem hajlandó vele találkozni, aki korábban lemondásra szólította fel” – magyarázta az F1 pénzügyi ura.

Perverz orgián vett részt
Perverz orgián vett részt

Reméljük, magától lelép

Reméljük, magától lelép

Perverz orgián vett részt
Mindenki azt csinál otthon, amit akar
A fejét követelik
A helyén maradna
Nem sokáig állhat ellen
Ők is Hitlernek dolgoztak...
Reméljük, magától lelép 42
Ecclestone kitart az elnök mellett, de a jövő nem rajta múlik
A "támogatói" hallgatnak
Montoya lazán veszi
Júniusban dől el a sorsa
Todt kiáll Mosley mellett
Miben mesterkedik Ecclestone?
Lenne miért egyenlíteni...
Külső szakértőt fogadtak
Francois Fillon
Idén elkerülnék a társalgást
Mosley senkiként utazik Monacóba
A dobogóhoz sem engedik oda
Előbb-utóbb csak lemond...
Barátokból ellenségek?
Nagyon elfoglalt volt
A Professzor bejelentkezett
Mosley nyert, de az FIA mindent elveszíthet
GP1 lesz belőle?
Összefognak
Mindenki törődjön a maga dolgával!
Mennének Ecclestone-nal
Barátokból ellenségek: a tét az F1 feletti ellenőrzés
Max, ebbe ne üsd bele az orrod!
Tudta, hogy célponttá vált
Újra az F1 felé fordul
Egyszer majd elmondja
Fotó megosztása:
Előbb-utóbb csak lemond...

Előbb-utóbb csak lemond…

Előbb-utóbb csak lemond…


A volt F1-es csapatfőnök, Eddie Jordan nagyon hasonlóan vélekedik Mosley lehetőségeiről, az ír üzletember szerint azonban az ellenállást látva talán jobb belátásra tér az elnök, és önként távozik:

“Én azt remélem, hogy felméri a kárt, amit okoz. Sok helyre jut el a Forma-1, és sok ország vezetői nem hajlandóak vele találkozni. Ez egyértelműen tarthatatlan. Remélem, hogy odafigyel a visszhangokra, és lelép. Szinte biztos vagyok, hogy még az év vége előtt távozik.”