Annak ellenére, hogy Bruno Senna, a legendás Ayrton Senna unokaöccse nemrég megnyerte a GP2-es sorozat Monacói Nagydíját, pártfogója, Gerhard Berger még korainak tartja a Forma-1-es szereplését. A 24 éves brazil a sorozat talán legnehezebb pályáján mutatott teljesítménye után egyből megindultak a pletykák, hogy már jövőre a Forma-1-ben szerepelhet a Toro Rossónál.

Senna nyert a hercegségben
Senna nyert a hercegségben

Senna nem való a Forma-1-be

Senna nem való a Forma-1-be

Senna nyert a hercegségben
Berger támogatja Sennát
Monacóban 2. győzelmét szerezte
A GP2-ben kell bizonyítania
Kiscsapat is jó lesz neki
Előbb a GP2-ben lenne bajnok
Név, tehetség, pénz - minden együtt az F1-es karrierhez
Fotó megosztása:
Berger támogatja Sennát

Berger támogatja Sennát

Berge támogatja Sennát


Gerhard Berger az olasz csapat vezetője az Autosportnak adott interjújában cáfolta a híreket, szerinte Sennának nem kell az F1-es jövőjén rágódnia, a GP2-re kell koncentrálnia.

“Mondtam Brunónak, hogy nyerje meg a bajnokságot” – mondta Berger, majd hozzáfűzte: “Úgy vélem, jó esélye van erre, látva a teljesítményét azon a nehéz pályán (Monaco). Egyetlen indok sincs, amiért ne lehetne bajnok. Remek autója van, és jó pilóta. Most mindezt össze kell kovácsolnia, és nyernie kell, csak azután jöhet a következő lépés.”

Berger, aki Ayrton Senna csapattársa és barátja volt, és 50 százalékban a Toro Rosso csapat tulajdonosa, egyelőre az ifjú brazil F1-es tesztelésével is kivár. “Ez nem teszt kérdése, az a fontos, hogyan jut el a Forma-1-be. Neki a megfelelő autóra van szüksége, nekünk pedig fel kell tennünk a kérdést, hogy ő-e a megfelelő ember számunkra. Nem akarok semmiféle spekulációt elindítani, de maximálisan támogatom őt”- mondta a volt Forma-1-es versenyző.

Monacóban 2. győzelmét szerezte

Monacóban 2. győzelmét szerezte

Monacóban 2. győzelmét szerezte


Senna egyébként úgy nyilatkozott egy brit lapnak, hogy egyelőre korainak tartaná az F1-es szereplését. “Egy győzelem még nem tesz felkészültté a Forma-1-re” – nyilatkozta Bruno Senna. “Több ilyen eredményre van szükségem, hogy bajnok legyek, ez a célom ugyanis.”

Bruno Senna eddig nem alkotott olyan maradandót, mint nagybátyja, viszont idén három forduló (6 verseny) után vezeti a GP2-es bajnokságot.