Igaza volt, nem kellett

Igaza volt, nem kellett

A Spyker tavaly év végi megvásárlása után az új tulajdonos, az indiai milliárdos, Vijay Mallya szabályos kis tehetségkutatót rendezett, hogy az Adrian Sutil melletti versenyzői posztot betöltse. Féltucatnyi pilóta kapott tesztlehetőséget a télen, amíg végül az olasz Giancarlo Fisichella nyerte el a helyet – tegyük hozzá, eddig bizonyított is.

A tesztelők között volt a Toyotától való távozása után szerződés nélkül álló Ralf Schumacher is, a német azonban nem teljesített valami jól, ő maga akkor azt mondta, hogy csak baráti szívesség volt a vezetés, és nem érdekelte komolyan a Force India. Ez akkor inkább mentegetőzésnek tűnt, de Mallya most igazolta Schumacher szavait.

“Ralf jó barát, de sosem volt jelölt. Megkértem, hogy télen tesztelje egyszer az autót, mert érdekelt a véleménye. De Fisichella az igazi alternatívái Liuzzi [a jelenlegi tesztpilóta], Klien [a BMW tesztpilótája], és [Franck] Montagny voltak, nem Ralf” – mondta az indiai.

Ezzel együtt persze nem túl hízelgő, hogy Schumacher szóba sem jött a lehetséges versenyzők között, de ami elmúlt, elmúlt, Ralf végül a Német Túraautó-bajnokságban talált magának helyet.