A motorsport szinte csak a fiúk játéka, komoly szinten igazi fehér holló egy női versenyző, a győzelemre is képes változat pedig gyakorlatilag láthatatlan holló – kivétel a négyszeres rali-vb futamgyőztes Michelle Mouton, és a Dakaron győzni tudó Jutta Kleinschmidt -, de mostantól a szűk elit egy taggal bővült.

Az idén újraegyesített amerikai formaautó-bajnokságban, az Indy Racing League-ben (IRL) a hétvégén egy nő, Danica Patrick győzött. A japán Motegi oválpályán az 50. futamán rajthoz álló 26 éves versenyzőnő kiváló üzemanyag-stratégiával – és egy kis szerencsével – a hetedik helyről rajtolva, és végig annak környékén versenyezve két körrel a leintés előtt vette át a vezetést, amit végül meg is őrzött.

Bajnokokat vert meg
Az 50. versenyén győzött

Az 50. versenyén győzött

Az 50. versenyén győzött


Az Andretti Green csapat pilótája korábbi legjobb eredménye két harmadik hely volt tavaly, és eddig háromszor indulhatott pole pozícióból.

Patrick győzelme mellett tegnap még egy történelmi jelentőségű esemény zajlott, már ami az amerikai formaautózást jelenti, ugyanis a Champ Car World Series (leánykori nevén CART) és az IRL 1996-os különválását lezáró idei újraegyesítés után ezen a hétvégén sor került a Champ Car sorozat legutolsó futamára is a kaliforniai Long Beach-en. Az utolsó versenyt a KV Racing-es Will Power nyerte.