Elégedettségnek nyoma sincs

Elégedettségnek nyoma sincs

Fernando Alonso egyelőre bánhatja, hogy visszatért a Renault-hoz, mert a csapat a már akkor katasztrofálisnak tekintett tavalyi teljesítményénél is gyengébben muzsikál. A spanyol nemrég már elismerte, hogy az autó csak a mezőny végéhez tartozik, és most újabb színnel árnyalta a képet.

“Eddig elég elkeserítő ez az év. De bizonyos szempontból új kihívást is jelent, amiből tanulhatok. Pillanatnyilag stabilan a középmezőnyben vagyunk, a tizedik-tizenegyedik helyről rajtolunk, küzdeni, előzgetni kell. Tanulnom kell belőle, és akkor még jobb versenyző lehetek az idény végére” – mondja a kétszeres világbajnok, aki az elmúlt öt évben előkelőbb helyekhez szokhatott a rajtrácson.

Alonso újonc csapattársa, Nelsinho Piquet szezonja sem indul valami ragyogóan, de a brazil reménység legalább vigaszt találhat abban, hogy a nála sokkal tapasztaltabb spanyol is csak szenved.

“Frusztrált vagyok, de nem csalódott. Csalódott csak akkor lennék, ha Alonsóval teljesen más lenne a helyzet. De láthattuk, hogy milyen nehezen sikerült bejutnia Bahreinben az időmérő harmadik szakaszába, és hogy pontot nem is sikerült szereznie, úgyhogy az én helyzetem is érthető. Nem örülök neki, de így rajtam is kisebb a nyomás” – mondta a 22 éves versenyző.

Piquet szerint nem rajtuk múlik az eredmény, a problémát az autó jelenti: “Gond van a motorral, a kasztnival, az aerodinamikával” – reméljük, hogy legalább az ülés kényelmes.