Barcelonában ma kezdetét vette az első versenyek közti teszt. A két hét múlva következő Spanyol Nagydíjnak otthont adó pályán a héten a csapatok bevetik az európai szakaszra tervezett újításokat, emellett a 2009-től bevezetésre kerülő minta nélküli, slick gumikat is kipróbálják.

Az első nap leggyorsabbja a ferraris Felipe Massa volt, a brazil 2,7 (!) másodpercet adott a második legjobb Alexander Wurznak, aki a Hondát terelgette a katalán pályán. Mindkét versenyző slickeken futotta legjobb körét.

A Ferrari ma leleplezte rég pletykált újdonságát is, az autó radikálisan új orrot kapott – egy légelvezető nyílással a közepén. A légelvezető valószínűleg az autó orra alatt és felett jelenlévő nyomáskülönbséget hivatott kontrollálni, javítva ezzel a stabilitást.

A McLaren is mutatott új alkatrészt: Pedro de la Rosa autójára már a 2009-es szabályoknak megfelelő hátsó szárnyat illesztettek a szerelők. A spanyol egyébként a legtöbb kört (113), és a harmadik legjobb időt futotta, szintén slickekkel. Mögötte a BMW-s Nick Heidfeld végzett, alig egytizedes elmaradása figyelemre méltó, ugyanis a német a hagyományos, barázdált abroncsokon ment a pályára – rajta kívül a toyotás Timo Glock tesztelt csak ilyen gumikon ma.

A Renault-t Nelsinho Piquet képviselte ma, a brazil több fejlesztést is kipróbált, köztük egy új első szárnyat is.

Mindenki bevet mindent

Mindenki bevet mindent

Mindenki bevet mindent


Sem a Toro Rosso, sem a Super Aguri nem tesztelt ma, de míg az előbbi csapat a helyszínen volt, és holnap már az új, STR3 nevű autójukat küldik a pályára, addig a japán kiscsapat nem is fog részt venni az e heti sorozaton.

Az edzésen négy alaklommal került elő a piros zászló, Heidfeld, Glock és Piquet pördült meg egy-egy alkalommal, a williamses Kazuki Nakajima pedig a pályán kívül is járt.


Teszt, Barcelona, 2008.04.14.

#PilótaCsapatIdő
 1. Massa Ferrari 1:18.339
 2. Wurz Honda 1:21.059
 3. de  la Rosa McLaren-Mercedes 1:21.566
 4. Heidfeld BMW Sauber 1:21.679
 5. Piquet Renault 1:22.125
 6. Coulthard Red Bull-Renault  1:22.197
 7. Nakajima Williams-Toyota 1:22.435
 8. Glock Toyota 1:22.590
 9. Liuzzi Force India-Ferrari 1:22.834