“Második vagyok a bajnokságban, és nagyon büszke vagyok, hogy a csapat vezeti a konstruktőri küzdelmet” – mondja Nick Heidfeld, miután az eddigi három futamon a csapat a legállandóbb teljesítményt nyújtva előrelépett az élmezőnybe.

A Bahreini Nagydíjon a BMW Sauber két pilótája csak a Ferrari párosa mögött maradt le, így a német versenyző érthető önbizalommal beszél a kilátásokról:
 
“Gyorsabbak voltunk a McLarennél, csak a Ferrarik jobbak nálunk, de ők is beérhetők. Abban is biztos vagyok, hogy a következő három hétben a hinwili és a müncheni részlegünk is tovább javítja majd az autót.”

A BMW egyik erős oldala a csendben, de stabilan teljesítő pilótafelállás, Heidfeld a múlt hétvégén a csapat első pole pozícióját megszerző Kubicával is nagyon jól megvan, szerinte ez is javítja a munkát.

Kiváló viszonyban

Kiváló viszonyban

Kiváló viszonyban


“Nagyon jóban vagyunk egymással, úgy a pályán, mint azon kívül a PR-rendezvényeken. Jól érezzük magunkat, Robert laza figura. Persze az is normális, hogy a határig nyomjuk, emiatt léphetünk előre. Amikor megnézem az adtokat, és látom, hogy ő egy hajszállal gyorsabb volt a kanyarban, akkor én is dolgozok még rajta. Ez a kapcsolat a csapatnak is jót tesz” – magyarázta Heidfeld.