Júniusban dől el a sorsa

Júniusban dől el a sorsa

Max Mosley ma Londonban járt a bíróságon, ahol azt szerette volna elérni, hogy a News of the World által nyilvánosságra hozott szexvideóját távolítsák el az internetről. Ez nem sikerült, a bíró ugyanis úgy látta, hogy a bár a felvétel sérti az FIA elnökének magánszféráját, letiltása és eltüntetése mostanra lehetetlen és értelmetlen, ezért nem is kötelezte erre az újságot.

Míg Mosley a bíróságon intézte saját ügyét, addig az FIA sem tétlenkedett: a szervezet kitűzte az elnök által kezdeményezett, és az ő botrányát megtárgyaló rendkívüli közgyűlés időpontját. Mosley-ról így június 3-án, Párizsban dönt majd a Nemzetközi Automobil Szövetség. Az FIA közleményében az is olvasható, hogy a szervezet az öügy megtárgyalásán kívül egy bizalmatlansági szavazást is tart az elnök személyéről, amely minden bizonnyal Mosley karrierjének végét is jelenti majd, ha addig nem mond le.

Annak ellenére, hogy az első menetet elvesztette, Mosley folytatja a News of the World ellen magánszférájának megsértése miatt indított perét, és kártérítést követel. Azt is ígéri, hogy a peren befolyó teljes összeget jótékony célokra fordítja majd, ha nyer.

A News of the Worldnek a legnehezebb dolga a szado-mazo orgia állítólagos náci jellegének bizonyításával lesz – bár a mai meghallgatásnak nem volt tárgya a dolog, de a bíró az általa látott videorészletek alapján erre utalt.