Semmi sem jött össze

Semmi sem jött össze

Lewis Hamilton kimondottan rossz hétvégét tudhat maga mögött a Bahreini Nagydíj után. Hamilton már a pénteki szabadedzésen csúnyán összetörte az autót, majd vasárnap a versenyen előbb elszúrta a rajtot, nem sokkal később pedig Fernando Alonsóval is ütközött – a futamot végül csak a 13. helyen fejezte be.

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda, tavaly egész idényben csak áradozott Hamiltonról, most azonban csalódott a pilótában.

“Egyáltalán nem vagyok lenyűgözve Lewistól. Azt gondoltam, hogy idén még jobb lesz, erre rosszabb lett. Elég pocsék formában van” – mondta az osztrák veterán.

“A Fernando Alonsóval történt vasárnapi ütközés, és a pénteki baleset is teljesen értelmetlen volt. Lewis semmit sem mutatott a versenyen, valószínűleg túl nagy nyomás alatt tartja magát. Lazítania kellene” – tette hozzá.

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis egy kicsit másképp látja a helyzetet. Szerinte a nyomás természetes része a versenynek, és a kudarc csak megerősíti Hamiltont:

“Ha valaki versengő típus, akkor mindig nyomás alatt van. Nem vagyunk jó vesztesek, küzdők vagyunk. És amikor az ember úgy érzi, hogy nem végzett valami jó munkát, akkor alig várja a következő versenyt, mert tudja, hogy ott még jobban fog küzdeni.”