Újabb tesztet hagynak ki

Újabb tesztet hagynak ki

Az európai versenyek előtti nagy tesztre a jövő héten Barcelonában kerül sor, ahol a Forma-1-es csapatok mind kipróbálják az idény kezdete óta született újításaikat, fejlesztéseiket. A Spanyol Nagydíjnak is otthont adó pályán előreláthatólag mindenki ott lesz, egyetlen csapatot, a Super Agurit kivéve.

A Super Aguri tavaly év vége óta a csőd és a megszűnés határán egyensúlyozott, a téli teszteken alig egy-két napon vettek részt, és a csapat 2008-as indulása sem volt biztos egészen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig. Pár nappal verseny előtt azonban bejelentették, hogy egy brit vezetésű pénzügyi csoport, a Magma Group vásárolta meg a kiscsapatot – úgy látszik azonban, hogy az Aguri helyzete még mindig nem rendeződött véglegesen.

Az idény eddigi három versenyhétvégéjén még az alkatrészekkel is spóroló, és a futamokon egyértelműen a sereghajtó szerepét játszó Super Aguri újabb fontos tesztet hagy ki, ugyanis az adásvétel még nem fejeződött be.

“A Magmával még nem született meg a végső megegyezés, de nagyon reméljük, hogy ez hamarosan megtörténik, és aztán rátenyerelhetünk a gombra, indulhatnak a fejlesztések” – mondta a csapat japán pilótája, Takuma Sato.