Robert Kubica a Bahreini Nagydíjon megszerezte a csapat, és saját pályafutásának első pole pozícióját. A győzelem ugyan nem jött össze, de a lengyel harmadik, és Nick Heidfeld negyedik helye egyértelművé tette, hogy a BMW-vel a két élcsapattal együtt kell számolni ezután.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is megdicsérte Kubicát:

“Kubica nagyon szép versenyt teljesített. A dobogón mondta, hogy egy kis gondja volt az olajjal az elején, de a tempója, és a BMW általában tiszteletet érdemel. Szerintem ő az idény végéig versenyben lesz a bajnoki címért.”

A BMW csapatfőnöke, Mario Theissen ugyan elégedett az eredményekkel, de az eddigiekből még nem akar messzemenő következtetést levonni, szerinte a Spanyol Nagydíj lesz az igazi mérce.

“A következő, barcelonai futam két okból is érdekes lesz majd. A pálya mérvadó abban a tekintetben, hogy milyen is lesz az idény további része, és minden csapat fejlesztésekkel is készül. Barcelona után már elég jól lehet majd látni, hogy hol is állunk.”

Tehissen azt sem gondolja, hogy a McLaren gyenge szereplése után a bajnokság csak kétszereplősre szűkült volna köztük és a Ferrari között.

Theissenék nem bízzák el magukat - győzni még nem tudtak

Theissenék nem bízzák el magukat – győzni még nem tudtak

Theissenék nem bízzák el magukat – győzni még nem tudtak


“Nem hiszem! Ha megnézzük az elmúlt három versenyt, egyetlen csapat sem szerepelt tökéletesen. Bahreinben épp a McLaren nem hozta az igazi formáját. De Barcelona mindig is McLaren-pálya volt, várjuk csak ki, hogy ott hogyan alakul a dolog! Ezen a hétvégén tényleg gyorsabbak voltunk náluk, szerintem háromszereplős küzdelemről van szó. Hogy ki az első, az attól függ, hogy épp melyik pályán vagyunk, és ki milyen formában van.”