Robert Kubica az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon már közel került az első rajtkockához, de akkor még nem jött össze neki. Ma azonban Bahreinben a lengyel versenyző megszerezte F1-es karrierjének első rajtelsőségét, amely egyben a BMW Sauber első pole-ja is.

“Igazán boldog vagyok. Ausztráliában elszalasztottam a lehetőséget, de most minden jól sikerült. Azt hiszem, a malajziai második helyem után nagy várakozások vannak Lengyelországban, de bízom magamban, jó versenyre számítok. Tegnap mentünk néhány hosszú etapot, amik elég jónak tűntek. A Ferrari egy kicsit gyorsabb, de a futamon mi is jók leszünk, Most elemezni fogjuk az adatokat, hogy a lehető legjobban felkészüljünk holnapra” – mondta Kubica az időmérő után.

Bernie is gratulált

Bernie is gratulált

Bernie is gratulált


A lengyel versenyző szerint a csapat kemény munkájának köszönhető az eredmény.

“Számítottunk rá, hogy erősek leszünk. A téli eredmények, a szélcsatorna és a szimulációk adatai ezt mutatták, és a tél eleji problémák ellenére nem adtuk fel, keményen dolgoztunk. Nagy lehetőségek vannak az autóban, ezután is mindent beleadunk.”

Kubica a pole pozícióval kapcsolatban arra figyelmeztet azonban, hogy nagyon sok múlik a rajton, a vezetői segédeszközök betiltásával pedig sokkal könnyebb hibázni:

“Idén nehezebb tökéletesen rajtolni, többet ér a jó rajt, mint az, hogy ki melyik oldalról indul. Ha az ember a pálya tiszta oldalán hibázik, rosszabb helyzetbe kerül, mintha a koszos oldalról jól indul” – magyarázta a versenyző.

Kubica sikerének természetesen mindenki nagyon örült a csapatnál, Nick Heidfeld is gratulált az eredményhez:

Már csak a győzelem hiányzik

Már csak a győzelem hiányzik

Már csak a győzelem hiányzik


“Mindenekelőtt hadd gratuláljak Robertnek! Hatalmas siker ez a csapatnak, fantasztikus, hogy olyan autónk van, amellyel el lehet ezt érni. Persze emiatt nem is lehetek elégedett a hatodik helyemmel.”

A csapatfőnök, Mario Theissen maga is meglepődött az eredményen:

“Nagyszerű nap ez Robertnek és ennek a fiatal csapatnak is. Igazán nem számítottunk a pole-ra. Még csak a harmadik idényünkben járunk, és máris a rajtrács elejére kerültünk. Ez egy újabb lépcsőfok.”