Rosszul végződött az első nap

Rosszul végződött az első nap

Hamilton a második szabadedzésen a leintés előtt nagyjából tíz perccel csúnyát bukott. A hetes kanyarból kifelé túl szélesen men a kerékvetőre, az autó hátulja kitört, ami után már egyenes út vezetett a gumifalba. A McLaren hátsó része alaposan összetört.

Az angol pilóta elismerte, hogy ő hibázott.

“Kár, hogy a kicsúszással ért véget az amúgy eredményes nap. Eléggé nyomtam, néha előfordul az ilyesmi. Teljesen jól vagyok, és remélem, az autónak sem történt komoly baja. A sebességváltót amúgy is ki kellett volna cserélni, így remélhetőleg nem haragszanak meg rám nagyon a fiúk. Bocsánatot is kértem, de néha megtörténik az ilyen, ha az ember a határokat próbálgatja” – mondta a balesetről a mclarenes.

Ha a fiúk nem is haragudtak meg, Hamilton mégis majdnem bajba került, ugyanis a baleset után elmulasztott megjelenni vizsgálatra a pálya orvosi központjában. Bár a balesetet sérülés nélkül úszta meg, az autó érzékelői szerint a becsapódás olyan mértékű volt, amely után kötelezően vizsgálatra kellett volna mennie, de az ütközés miatt annyi figyelmeztető fény villant fel a McLarenben, hogy a pilóta figyelmét elkerülte a dolog.

Mivel a Hamiltont a motorján a bokszba visszaszállító pályabíró sem tudott arról, hogy a versenyzőt máshova kellene vinnie, és a megérkezés után a csapat azonnal korrigálta is a hibát, így a stewardok az eset mérlegelése után úgy döntöttek, hogy eltekintenek a büntetéstől.