Michael Schumacher szerint az idei év is a Ferrari és a Mclaren vetélkedésével fog eltelni, és a BMW első két futamon mutatott teljesítménye – Ausztráliában és Malajzában is elcsípték a második helyet – ellenére a csapat nem tud majd beleszólni a nagyok dolgába.

“A BMW itt-ott villan majd, talán egy kicsit többször is, mint amire számítunk, de mindent egybevetve, úgy gondolom, hogy az egész idényben nem tudják ezt fenntartani. Ez egy kétszereplős közdelem a Ferrari és a McLaren között, nem hiszem, hogy egy harmadik csapat is küzdhetne még a bajnokság végéig” – mondta a hétszeres világbajnok az idei bajnokságról.

Ralf Schumacher, aki tavaly 11 év után távozott a Forma-1-ből, személyes tapasztalataira alpozva másképp látja a helyzetet:

“A BMW ismeri a siker útját. Akik nem egészen fiatalok, még emlékezhetnek, hogy jó néhány versenyt nyertem öt évvel ezelőtt egy Williams-BMW volánjánál. A McLaren-Mercedes és a Ferrari biztosan elöl csatázik majd, de a BMW is képes a győzelemre, efelől semmi kétségem. Szerintem a 2008-as világbajnokság ennek a három csapatnak a küzdelmével telik majd” – mondta a hatszoros futamgyőztes kisebbik Schumacher.

A BMW veszélyességére nemrég már Kimi Räikkönen is felhívta a figyelmet, ők maguk azonban nem számítanak arra, hogy a bajnokságban szerepet játszhatnak, csak a korábban kitűzött célt, az első futamgyőzelmet szeretnék elérni 2008-ban.