A boldog család

A boldog család

Tavaly Fernando Alosnónak komolyan meggyűlt a baja a hihetetlenül versenyképes újonccal, Lewis Hamiltonnal a Mclarennél. A kétszeres világbajnok kiemelt bánásmódot várt, és amikor ezt nem kapta meg, akkor igyekezett keresztbe tenni Hamiltonnak – gondoljunk csak a hungaroringi feltartásra, vagy épp arra, hogy nem osztotta meg csapattársával a saját beállításait.

Idén, újra a Renault-nál, Alonso megint egy újoncot kapott, de a képlet más. Nelson Piquet-t a csapatfőnök, Flavio Briatore jobban kézben tartja, és a brazil saját erőből sem tűnik veszélyesnek a spanyolra. Piquet idilli kapcsolatról számol be kettejük között.

“Nagyon jól dolgozunk együtt. A pályákon elmondja, hogy melyik kanyart hogyan vegyem, vagy figyelmeztet a trükkös részekre – igazán nagyszerű csapattárs.”

Piquet azt is elárulta a spanyol El Mundónak, hogy 2006-os GP2-es riválisával, Hamiltonnal is jóban van, de azért nem barátok.

 “Nem igazán, de a Forma-1-ben nem is igazán vannak barátai az embernek. Ennek ellenére jóban vagyunk, ahogy Vettellel és Glockkal is” – magyarázta a brazil újonc.