Felipe Massa nagyon pocsékul kezdte a 2008-as idényt, a brazil pilóta gyenge vezetés után motorhiba miatt adta fel a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, majd saját hibájából a Maláj Nagydíjon is kiesett.

Természetesen a rossz szereplés azonnal elindította a találgatásokat arról, hogy Massát jövőre lecserélik a csapatnál – a jelöltek között Sebastian Vettelt és Fernando Alonsót emlegetik gyakran -, de a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azt állítja, hogy semmi ilyen nincs a terítéken.

“Felipe Massa egyáltalán nincs nyomás alatt, sőt, miénk a legjobb pilótapáros a világon. A malajziai kiváló időmérő után Bahreinben jó tempót várok Felipétől” – mondta az elnök.

Montezemolo egyelőre támogatja Massát

Montezemolo egyelőre támogatja Massát

Montezemolo egyelőre támogatja Massát


Montezemolo azt is elárulta, hogy egyáltalán nem esett kétségbe a dupla kieséssel végződött Ausztrál Nagydíj után, nagyon hitt benne, hogy Malajziában már minden rendben lesz.

“Erre számítottam, mert meg vagyok győződve róla, hogy kivételes csapatunk és versenyképes autónk van. Persze nem egyenlőtlen versenyről van szó, kemény küzdelme lesz, mert a világ legjobb autógyártói mind itt vannak. Az is bizalommal tölt el azonban, hogy tudom, hogy milyen fejlesztési program vár az autóra.”

A csapat Bahreinre új aero-elemekkel készül, de a téli teszttől, amelyen csak a Ferrari és a Toyota vett részt a sivatagi pályán, nem várnak túl sok előnyt.

“Egy olyan kiélezett versenyben, mint a Forma-1, a téli kirándulásunkon szerzett előny már valószínűleg a pénteki szabadedzés után elveszik” – mondta a technikai igazgató, Aldo Costa.