A Force India – akkor még Spyker – tavaly lendült akcióba a Forma-1-es mezőny két fiókcsapata, a Toro Rosso és a Super Aguri ellen. A spykeresek azért támadták meg a két rivális kiscsapatot, mert azok nem saját konstrukciójú autóval indultak a 2007-es világbajnokságon – a Toro Rosso a Red Bulléval azonos kasztnit, míg a Super Aguri a Honda 2006-os gépét használta, és használja még most is -, ezt pedig az akkori és a jelenlegi Concorde Agreement is tiltja.

A lényegi kérdés, hogy így a két csapat jogosult-e részt venni a konstruktőri küzdelemben, vagy sem. Az ügy 2010-ben megoldódik, mert akkortól minden csapatnak saját építésű autóval kell már indulnia, de a jogi hercehurca most is tart, a Toro Rosso pedig szeretné ezt lezárni. A csapat állítólag a 2008-as idényben szerzendő, év végén elosztásra kerülő pénzdíjának felét ajánlja fel a Force Indiának, ha nem végeznek az első tízben.

A csapatigazgató, Franz Tost a pénzről ugyan nem beszélt, de azt egyértelművé tette, hogy szeretnének már pontot tenni az ügy végére:

“A szabályok szerint nem tettünk semmi rosszat. Jelenleg csakis a jogászok nyernek az egészen. Szeretnénk már véget vetni az ügynek.”

Ami biztos, az az, hogy a Toro Rossónak már két pontja van idén, így biztosan számíthat pénzre az év végén, és az, hogy 2010-re a mostani tulajdonos, Dietrich Mateschitz eladja a csapatot, mert akkor már nem használhatják majd a Red Bull fejlesztéseit.