Még 160 pontot gyűjthet

Még 160 pontot gyűjthet

A ferraris Felipe Massának nem a legjobban indult a 2008-as idény: Ausztráliában falnak ment, ütközött, motorhiba miatt kiesett, Malajziában pedig a második helyen autózva dobta el a Ferrarit egy kanyarban. Az eddigi mérleg nulla pont, és pletykák az alkalmatlanságáról.

Massa ennek ellenére nem mondott le arról, hogy idén is a világbajnoki címért küzdjön, a következő versenyeken igyekszik behozni a lemaradást.

“Nem épp ilyen kezdést szerettem volna, de még 16 verseny van hátra, 160 pontot lehet gyűjteni. A következő futamokon behozom az első két nagydíjon elvesztett pontokat” – ígéri Massa.

A balul sikerült Maláj Nagydíjat csak egy rossz napnak tudja be a brazil versenyző, és annak ellenére, hogy többen úgy gondolják, hogy nehezen megy neki a kipörgésgátló nélküli vezetés, szerinte nem ez volt a gond.

“Bosszantó, hogy Malajziában nem sikerült elérni a lehetséges eredményt, főképp, hogy hogyan alakult a futam közepéig. De ahogy mondani szokták, ilyen a versenyzés. Mindenkinek lehet jó vagy rossz napja, nekem pedig szerencsétlenül indult a szezon.”

“A segédeszközök nélküli vezetéshez már a múlt idény vége óta hozzászokhattunk, de ahogy látni lehetett, valóban több lett a hiba, megpördülés, pályaelhagyás. Nehezebb lett a dolgunk, de úgy gondolom, hogy nem emiatt csúsztam ki a pályáról vasárnap. Más gond volt, aminek nincs köze a kipörgésgátlóhoz” – hogy milyen probléma, azt viszont nem árulta el Massa, a Ferrarinál mindenesetre azt állítják, hogy az autóval minden a legnagyobb rendben volt.