Valószínűleg utoljára láthattunk ma nappali fényben Forma-1-es futamot Sepangban, a Maláj Nagydíj jövőre már Szingapúrhoz hasonlóan éjszaka kerül megrendezésre.

A Forma-1 ura, Bernie Ecclestone egy évvel ezelőtt lendült bele a távol-keleti versenyek időpontjának megváltoztatásába, és mostanra három eredményt is elkönyvelhet. Idén szeptember végén sor kerül majd a sport történetének első sötétben rendezett futamára Szingapúrban, az Ausztrál Nagydíj szervezői ellenállásukkal minden bizonnyal a verseny 2010-es halálos ítéletét írták alá, most pedig biztossá vált, hogy Malajzia vált jövőre.

Az európai közönség kedvére téve Sepangban 2009-ben már este hétkor – európai idő szerint délután egykor – rajtol a Forma-1-es verseny. (Más kérdés, hogy ha Bernie-nek tényleg olyan fontos az európai nézőközönség, akkor miért viszi Ázsiába a futamokat, és fenyegeti az európai versenyeket?!)

“Az itteni szervezők tudják, hogy milyen fontos az európai televíziós közönség és az itteniek egyszerre való megtartása. Ez a malajziaiaknak és az idelátogatóknak is jó lesz. a verseny igazán izgalmas lesz” – mondta Eccestone Sepangban.