Michael Schumacher az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat otthonról figyelte, miközben – ahogy korábban is – állandó összeköttetésben volt a csapattal. A hétszeres világbajnok nem volt igazán elégedett a látottakkal, és ezt nem is rejtette véka alá.

“Természetesen bántja az embert, ami történt. Másrészt viszont, ilyen a motorsport, ez is hozzátartozik. De még mindig jobb, hogy ha az idény elején történik ilyesmi, mintha a végén történne, és a bajnokság úszna el miatta” – nyilatkozta a német szupersztár az Auto Motor und Sportnak.

Schumi a pilótákat sem tudta megdicsérni, sőt, nyíltan beszélt a melbourne-i hibáikról a szaklapnak. Felipe Massa már az első körben a falnak vitte az autót, később pedig David Coultharddal is ütközött – Schumacher így látta az eseteket:

“Felipe rossz sebességet váltott, egyelőre nem tudni miért. A kipörgésgátló és a többi segédeszköz  nélkül az autót nehéz vezetni. Ha megpördül a kerék, a viszonylag hideg gumikkal rögtön irányíthatatlanná válik.”

“A baleset Coultharddal már sokkal inkább Felipe hibája volt. Mondjuk, David is csinálhatta volna egy kicsit okosabban, hagyhatott volna több helyet, de nem kétséges, hogy Felipe hibázott” – értékelt Schumacher.

Massa hibája volt

Massa hibája volt


A világbajnok, Kimi Räikkönen sem maradt ki a szórásból, Schumi szerint túl lelkesen próbált előzni a finn.

“Túl optimista volt. A biztonsági autó után kritikus szakasz következik, fel kell melegíteni a gumikat. Kimi használt gumikon volt, míg Kovalainen frisseken. Kimi kerekei azonnal blokkoltak,ilyen helyzetben úgy hagyja el az autó a pályát, mintha 100 méterrel később fékezett volna, pedig csak öt méter volt.”

A motorproblémákról nem árult el sokat a német, de azt sejtette, hogy nem volt szó komoly problémáról.

“Már tudjuk, hogy mi volt a gond, egy filléres alkatrész romlott el. Nem ugyanaz volt a probléma, mint a teszten. Több részletet nem mondhatok. De nem motorhiba volt, hanem a környezettel volt gond.”

Schumacher azokat a pletykákat is cáfolta, amelyek szerint a volt csapatfőnök, Jean Todt kármentésre utazik a hétvégén Malajziába a második versenyre.

“Jean már régóta, két hónapja eltervezte, hogy Kuala Lumpurba utazik. Persze, ez most jól beleillik a képbe: az első futam utáni krízisben jön a főnök, hogy helyre tegye a dolgokat. Szép történet, de nem igaz.”