A Forma-1 ura, Bernie Ecclestone azt szeretné, ha megváltoztatnák a világbajnokság megnyerésének feltételét, a pontok helyett a győzelmek száma dönthetne. Ecclestone már egy évvel ezelőtt is előállt ugyanezzel az ötlettel, és úgy tűnik, most is meg van győződve róla, hogy így lehetne javítani a versenyzésen.

“A múlt szezonban eléggé lekötött a Ferrari és a McLaren ügye, de nem tettem le róla, hogy még a következő hetekben keresztülvigyem ezt az elképzelést. Az autóversenyzésben a versenyzés a kulcsszó, most azonban a pilóták nem forszírozzák az előzést, megelégszenek a második hellyel, hiszen az csak két ponttal ér kevesebbet a futamgyőzelemnél.”

“Én azt szeretném, ha legtöbb futamot nyerő versenyző lenne a világbajnok, a második helyezések pedig csak akkor számítanának, ha a győzelmek száma megegyezne. A konstruktőröknél maradhatna a mostani rendszer” – magyarázta Ecclestone a Mail on Sundayben.

Bernie rendszere a közelmúlt bajnokságainak kimenetelén nem változtatott volna, így is az nyert, aki a legtöbb futamon győzött, de ha a nyolcvanas években is így döntöttek volna a bajnokságról, ma például háromszoros bajnokként tarthatnánk számon Nigel Mansellt (1992 mellett övé lett volna 1986 és 1987 is).