Az uruguayi-német pilóta Forma BMW-s és Forma-3-as előzmények után 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Spykernél. Sutil az idény első felében következetesen elverte tapasztaltabb csapattársát, Christijan Alberst, és nagy feltűnést keltett, amikor a Monacói Nagydíj esős szabadedzésén a leggyorsabbnak bizonyult.

Az idény második felében már nem látszott annyira erősnek, de a helyét megtartotta a Force Indiára átkeresztelt csapatnál 2008-ban is, ahol azonban egy szerencsés monacói villanáson kívül – esélye volt a negyedik, helyre, amíg Kimi Raikkönen ki nem lökte – sem mutatott sokat.

2009-ben a német a javuló Force Indiával többször is a pontszerzés közelébe került, de az idény alatt szinte mindenkinél többször keveredett vitatható balesetekbe. A szezonban mindössze egyszer került a pontszerzők közé, amikor az élmezőnyhöz felzárkózott autóval negyedikként ért célba az Olasz Nagydíjon.

Sutil 2010-ben az új pontrendszernek köszönhetően már 47 pontot gyűjtött, ez az összetett 11. helyéhez volt elég. 2011-ben, ötödik Force Indiá-s idényében a stabil középmezőny tagja lehet.