A Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug kijelentette, hogy a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis a pletykákkal ellentétben teljes támogatásukat élvezi.

Az utóbbi hetekben-hónapokban többször is felröppent a hír, hogy a kémügyben eléggé “elhasználódott” McLaren-vezér, Ron Dennis távozik a Forma-1-es csapat éléről. A háttérben állítólag a Mercedes áll, a németek ugyanis – szintén állítólag – szeretnék 40 százalékos részesedésüket többségi tulajdonná változtatni a csapatnál, Dennisre pedig azért is neheztelnek, mert tavaly előtt “idegen”, arab befektetőknek adott el részvényeket.

Brit lapok a hét elején már azt jósolták, hogy Ron Dennis napokon belül, de legkésőbb az Ausztrál Nagydíjig lelép a csapatfőnöki posztról, a mercedeses Norbert Haug azonban azt mondja, hogy a német cég kiáll az angol mellett.

“Már 14 éve dolgozom együtt Ronnal, és ezalatt az idő alatt csak egyetlen csapat volt sikeresebb nálunk. Csapatfőnökként Ronnak óriási szerepe volt a sikerekben. A sajtóban megjelenő bármilyen negatív hír csakis találgatás, és nem a cégtől ered. Ron mellett állunk, és folytatjuk a munkát” – mondta a német szakember a Bildnek.

Haug azt azonban félig-meddig elismeri, hogy a csapat birtoklása körül állandó mozgolódás van, lehetséges, azt azonban nem, hogy a Mercedes többet szeretne.

“A társaság jövőjére vonatkozó lehetőségekről folyamatosan tárgyalunk. De az is világos, hogy nem kell több mint 50 százalékot birtokolnunk ahhoz, hogy a megfelelő súllyal essen latba a véleményünk”.