Jarno Trulli szerint idén a Toyota lehet a sötét ló a mezőnyben, a japán csapat az áttörés szélén áll, az új autó nagyon versenyképesnek mutatkozott a téli teszteken – bár ez papíron nem látszott annyira, tesszük hozzá mi.

“Nem csodálkoznék, ha mi lennénk az idény meglepetéscsapata. A tesztelés legnagyobb öröme az volt, hogy két év küszködés után végre mosolygó arcokat lehetett látni. Már látjuk a fényt az alagút végén, érezzük, hogy valami megváltozott” – nyilatkozta az olasz versenyző a Gazzetta dello Sportnak.

“Egy pilóta rögtön érzi, hogy jó autó van-e a keze alatt, ahogy én is éreztem az első teszten, hogy ez már egy más járgány. De igazán Bahreinben találtunk magunkra, mert bár lassabbak voltunk a Ferrarinál, nagyon nagyot léptünk előre a tavalyi köridőkhöz képest. Az időmérőkben még nem vagyunk a legjobbak, de nem baj, mindig elő tudok rántani valamit egy körön” – magyarázta az edzésmenő versenyző.

Trulli most nem kesereg

Trulli most nem kesereg


Trulli azonban a bahreini teszteken azt is megtapasztalta, hogy mekkora a Ferrari fölénye. Akkor a friss élmény hatására elég keserűen nyilatkozott, és a két élcsapat tekintetében azóta sem változott a véleménye.

“A Ferrari és a McLaren egy külön világ, de a BMW, Renault, Williams és Red Bull alkotta csoportban mi is küzdhetünk majd” – mondta Trulli az erőviszonyokról.