A Williams a téli tesztek során hat különböző festéssel ünnepelte a csapat 30 idényét, és elért eredményeit, tegnap, kevesebb, mint két héttel a szezonnyitó előtt azonban leleplezték a hetedik, végleges színsémát is.

Nincs nagy meglepetés, az autó az ezredforduló óta megszokott kék-fehér kombinációt viseli megint, az FW30 visszafogottan elegáns.

A csapat a téli tesztek alatt ígéretesen szerepelt, a Ferrari és a McLaren mögött a harmadik erő szerepében voltak, de a főnök, Frank Williams nem bízza el magát.

“A legkevésbé sem, nem dőlök be a sajtónak. Az ellenfeleink mind nagyon versenyképesek. A Forma-1 sosem könnyű, úgyhogy nagy könnyelműség lenne azt hinni, hogy szépen beautózunk a harmadik helyre akár csak az első néhány versenyen. Ha sikerül is, azért keményen meg kell majd küzdeni. Az első négy helyet ugyanazok foglalják majd el, mint tavaly, de izgalmas versenyt várok idén.”

A csapat társtulajdonosa, Patrick Head is óvatosan fogalmaz a célokról, arról, hogy kit is kellene legyőzniük idén.

A megszokott kék-fehér autó

A megszokott kék-fehér autó


“Nincs kiszemelt ellenfelünk. Egyszerűen megpróbálunk a lehető legjobban teljesíteni. Persze azért csalódott lennék, ha nem tudnánk egy kicsit ráijeszteni a Ferrarira és a McLarenre az idény folyamán, de mindkét csapat nagyon jónak tűnik a szezon kezdetén” – magyarázta Head.

A Williams legvalószínűbb ellenfelei a BMW, a Renault és a Red Bull lesznek 2008-ban, természetesen figyelnek is rájuk a grove-iak.

“A BMW egy kicsit nehezen indult, de úgy tűnik, hogy mostanra sikerült megoldaniuk a problémákat, azt hiszem, elég gyorsak lesznek. A Red Bull is elég jónak tűnik, de nem egyszer a garázsban maradtak. A Renault is jó irányba mozgolódik, biztos vagyok benne, hogy jobbak lesznek, mint tavaly, de nem hinném, hogy veszélyesek lesznek a Ferrarira és a McLarenre” – latolgatta az angol szakember.

“Nagyon nehéz megbecsülni, hogy hol is állunk, mert több autó is jól teljesített. Sokan már leírták a  Toyotát, mert a Ferrari mérföldeket vert rájuk, de Trulli Barcelonában futott ideje elég gyors volt. Így nem igazán tudjuk, hogy hol tartunk, ez csak akkor derül ki, amikor Malajziába érkezünk.”

“Azt azért tudjuk, hogy sokkal jobb az autónk, mint tavaly, sokkal stabilabb a hátulja, és más tekintetben is jobb, de jó néhány csapat ugyanígy áll” – tette hozzá a williamses.