Nick Heidfeld a BMW Sauber 2008-as autójának viszonylag szerény bemutatkozását azzal magyarázta, hogy a csapatnak merészen kellett fejleszteni, hogy utolérhesse a Ferrarit és a McLarent. A nagy változtatások persze nagyobb kockázatot is hordoztak.

“Voltak gondjaink az autóval az elején, de most már gyorsan javulunk. Persze ha nem próbálkozunk nagyobb lépésekkel, akkor nincs esély a győzelemre. Mi pedig győzni akarunk, az eredményekhez pedig nagy ugrás kell” – magyarázta a német pilóta

“Nagyobb lépésekkel kell próbálkozni, hogy a tavalyi viszonylag nagy hátrányt behozzuk – a McLaren és a ferrari fél másodperccel volt jobb, ez nagyon sok az F1-ben -, nem fogunk találni itt-ott egy-egy kis morzsát.”

A csapat idei célja a harmadik erő szerepéből előrelépni, és futamot nyerni, azonban az erőviszonyokról egyelőre Heidfeld is csak találgatni tud.

“Ha az autó katasztrofális, akkor a célba érés sem jelent csalódást, de ha az autó jó, akkor a második hely sem  kielégítő. Azt hiszem, az idény elején nem érjük be a McLarent és a Ferrarit, de ki tudja. Nem ismerjük az üzemanyagszinteket. Azért  remélem, hogy utánuk mi vagyunk a legerősebbek. Az ember próbál figyelni, hogy mit mondanak a többiek, persze ez inkább csak megérzés” – spekulált Heidfeld.