A téli teszteken látottak alapján nagyon úgy néz ki, idén is a McLaren és a Ferrari csapat lesz, amely megküzdhet majd a bajnoki címért. A brit gárda mindkét pilótája biztató időket autózott a spanyolországi teszteken, de sokaknak úgy tűnt, hogy a tűzpiros Ferrarik valamivel nagyobb eséllyel várhatják a melbourne-i rajtot.

Kimi a Saubernél kezdte
Hét év után mosolyoghat

Hét év után mosolyoghat

Hét év után mosolyoghat


A Ferrari teljesítményéről maga Michael Schumacher is elismerően nyilatkozott, az egynapos teszt erejéig visszatért hétszeres világbajnok szerint az autó minden tekintetben veri a tavalyit. Ugyanakkor a McLarenek is folyamatosan jó időket autóztak.

„Nem tudom” – nyilatkozta nem túl bőbeszédűen a finn, amikor újságírók próbálták arról faggatni, vajon ő is a Ferrarit tartja-e legesélyesebbnek. „Azt hiszem, nagyon jó a csomagunk, de nem tudjuk, hogy milyen gyorsak a többiek valójában. Ez csak a versenyen fog kiderülni. Elégedettek vagyunk azzal, amit télen elértünk, a többit majd meglátjuk Melbourne-ben” – tette hozzá.

„Úgy gondolom, hogy megbízható az autónk. Tavaly volt néhány apró hiba, amelyek miatt verseny közben megálltak az autók, de ez éles helyzetben mindig előfordulhat” – mondta Räikkönen, aki eredményesnek érzi a felkészülést. ” Mindent megtettünk, amit lehet, várom már, hogy újból elkezdődjön a verseny. Melbourne-ben majd kiderül, ki a gyors, és ki nem az, mert ezt nehéz megállapítani a tesztekből. Az időeredmények szorosak” – eredt meg a nyelve a „jégembernek”.

„Mindennap más volt gyorsabb a teszteken. Még pár hét, és az időmérőn minden kiderül. Abban biztos vagyok, hogy a McLaren gyors, kérdés, hogy mennyire lesznek jók verseny közben” – értékelte a legfőbb riválist.

Räikkönen abban egyetért Schumacherrel, hogy a 2008-as autó minden szempontból előrelépés a tavalyi bajnok autóhoz képest. „Szerintem az autó mindenhol erősebb. Elég sokat javítottunk a hátulján, úgy tűnik, minden rendben van a gumikkal és minden mással is” ? fejezte be Räikkönen.