Íme az F2008!

Csak jókat mond az új autóról

Csak jókat mond az új autóról

Az eddigi téli tesztetek során nyilvánvalóvá vált, hogy a Ferrari jelenleg a egy lépéssel a többiek előtt jár, az F2008 a legjobb autó. A bahreini tesztsorozaton Kimi Räikkönen mindhárom napon jobb időt autózott a tavalyi pole pozíciós eredménynél, nagyon elégedett az autóval.

„Nagyszerű ezt az autót vezetni, már most is nagyon gyors. Ami a legizgalmasabb, hogy mind verseny-, mind kvalifikációs beállításoknál megvan ez a gyorsaság – és mindkét esetben nagyon jól bánik a gumikkal, nem teszi tönkre őket. Azért van ez így, mert nagyon egyenletesen osztja el az erőt, tökéletes a tapadás. Egyszóval a teljes csomag harmonikusan működik” – dicsérte az új autót Räikkönen.

„Egyre gyorsabb és gyorsabb voltam (a teszten), és tudom, hogy még könnyedén tovább javíthatok, mert az autó kiváló, a csapat pedig mindent tökéletesen megtervezett, a fejlesztést is. Ezért vagyok nagyon elégedett – nem csak vaktában fejlesztünk, pontosan tudjuk, hogy mit akarunk” – mondta a világbajnok a Gazzetta dello Sportnak.

A csapat a bahreini tesztsorozat után újabb nagy aerodinamikai fejlesztéssel készül a következő barcelonai tesztre.