Február 7. és 25. a menetrend

Február 7. és 25. a menetrend

A tavaly év végén Spykerből Vijay Mallya indiai milliárdos beszállásával Force Indiává változott csapat 2008-as autóját február 7-én, egy Mumbaiban (régi nevén Bombay) rendezett sajtóeseményen leplezi majd le. Ekkor már láthatjuk az új festést , és megismerhetjük az új szponzorokat is, de a teljesítményről először csak pontosan egy hónap múlva, február 25-én alkothatunk majd valami fogalmat.

Ekkor küldi ugyanis pályára a csapat új autóját az esedékes barcelonai tesztsorozaton. A Force Indiánál természetesen előrelépést remélnek az idén, de csodát nem várnak.

“Nyilván, ha az első egy-két versenyen nem jutunk sokra, korai lenne ítéletet mondani. Európáig, Barcelonáig kell majd várni, akkortól mutatkozik majd meg az igazi teljesítményünk. Egy dolog azonban biztos, már korábban is világossá tettem: 2010-re, amikor az első Indiai Nagydíjat rendezik, már a dobogón kell állnunk” – mondta pár hete Mallya a versenyzők bemutatásán.

A veterán olasz, Giancarlo Fisichella is hasonlóan vélekedik a 2008-as kilátásokról:

“Az idény eleje nehéz lesz. Esélyeink a szezon közepétől lehetnek, amikor a munkánk előrébb viszi a csapatot. Ha keményen dolgozunk, előrébb léphetünk a top10 felé.”