Adrian Sutil és Giancarlo Fisichella nem érezheti magát biztonságban a Force Indiánál. A fiatal német, Sutil mellé hosszas válogatás, tesztelés után végül a Renault-tól elküldött Fisichellát választotta versenyzőnek a csapat 2008-ra, de motiváló biztosítékként a tartalék- és tesztpilótai ülésbe Vitantoni Liuzzit ültették.  

“Ha motivációra lesz szükségük, elég csak arra gondolniuk, hogy ki a tesztpilóta. Teljesíteniük kell, különben a helyükre lép valaki” – magyarázta Sutil és Fisichella helyzetét a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne.

Damoklész kardja szerepében Vitantonio Liuzzi

Damoklész kardja szerepében Vitantonio Liuzzi

Damoklész kardja szerepében Vitantonio Liuzzi


“Liuzzi gyors, tapasztalt, és szeretne versenyzői állást kapni. Az üzenet világos Fisi, sőt, mindkét versenyző számára: ha 2009-ben is szeretnének versenyezni, akkor szállítani kell az eredményeket. Ha nem, akkor van más, aki beülhet az autóba jövőre.”

Gascoyne a különleges motivációs megoldás ellenére a tavalyihoz képest persze nagyon elégedett a mostani felállással.

“Ezelőtt küszködtünk. Ha az első számú versenyző egy újonc, nagyon könnyű irányt téveszteni. Ha megnézzük a mostani felállást – és nem csak Fisichelláról mint versenyzőről van szó, de Tonio is, a tesztpilóta -, egyértelműen hatalmas előrelépés a tavalyi helyzethez képest.”

Az angol szakember szerint Fisichella gyorsan magára talált az új csapatnál, és kezelni is tudják majd a 35 éves olasz veteránt.

“Fisi mindig is nagyon simán vezetett, azt hiszem, a kipörgésgátló betiltása jól jön majd neki. Fisi olyan fickó, akinek folyamatosan fenn kell tartani az érdeklődését, és a motivációját. De meg kell mondjam, hogy a tesztek alapján nagyon fel van pörögve! Kellemesen csalódott az autóban is, és kiváló visszajelzéseket adott számunkra” – mondta Gascoyne.