Január 22-én jöhet az új járgány

Január 22-én jöhet az új járgány

A Williams új autóját, az FW30-at az eredeti tervek szerint a hétfőn kezdődő jerezi tesztsorozaton küldte volna pályára, azonban a grove-iak csúsznak egy hetet. Az autó csak Valenciában mutatkozik be, Nicio Rosbergnek és Kazuki Nakajimának egyelőre a 2007-es modellel kell beérnie.

“Az időbeosztás mindig is szoros lesz. Most ahelyett, hogy erőltetett menetben dobnánk ki az új autót, inkább várunk a következő heti valenciai tesztig” – nyilatkozta a csapat technikai igazgatója, Sam Michael.

A 2008-as Williams késése ellenére a hétfőn Jerezben pályára guruló tavalyi modellben már a 2008-as szabályoknak megfelelő, négyversenyes élettartamú  sebességváltót próbálgathatják a pilóták.

“A késés nem jelent problémát. Már a 2007-es sebességváltót is a 2008-as szabályoknak megfelelően építettük meg” – árulta el Michael.

Mivel a Williams idén nem tart külön bemutatót a 2008-as autójának, így annak ellenére, hogy a sebességváltó már megvan, a motor pedig nem változik, a mindenkit leginkább érdeklő FW30-as kasztni megpillantására még egy hetet kell várnunk.