A Pitpass.com egy nagyon megbízható forrásra hivatkozva azt adta hírül ma, hogy a 2008-ra Spykerből Force Indiává változott csapat a német Adrian Sutil mellé a veterán Giancarlo Fisichellát szerződtette le.

A Force India szabad helyére az idény végeztével sokan pályáztak, a GP2-es Roldán Rodrigueztől kezdve az ex-Red Bull-os Christian Klienen és Vitantonio Liuzzin keresztül a Toyotától távozott Ralf Schumacherig és persze Fisichelláig.

Az elmúlt hónapban a legesélyesebb jelöltté a Renault-tól ejtett Giancarlo Fisichella emelkedett. Legutóbb olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy az olasz 10 millió eurós szponzori pénzzel vásárolná be magát a csapathoz, de ezt az olasz versenyző menedzsere gyorsan cáfolta.

Fisico még egy esélyt kapott

Fisico még egy esélyt kapott

Fisico még egy esélyt kapott


Az F1-ben 1996-ban a Minardinál debütált Fisichella az elmúlt három évben a Renault-nál dolgozott, de a mostani csapatot is elég jól ismeri, hiszen még Jordan név alatt kétszer is vezetett már náluk, összesen három idényben (1997, 2002-2003). Az egy hét múlva 35 éves pilóta állítólag 400 ezer euróért írt alá az indiai gárdához.

A versenyzői helyre ugyancsak pályázott honfitársa, az ex-Toro Rossó-s Vitantonio Liuzzi a Pitpass szerint 2008-ban a csapat tesztpilótája lesz.

A hivatalos bejelentés a következő két napban várható.