Idén is a bajnokságra hajtanak

Idén is a bajnokságra hajtanak

A 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen így beszélt tegnap az F2008 leleplezésén.

“A tavaly gyűjtött tapasztalatok miatt idén jobb leszek. Az F2008-ban is sok újítás van. Készen állunk a következő idényre, Felipe Massa személyében pedig nagyszerű csapattársam van. A legvégéig küzdeni fogunk, hogy megszerezzük mindkét címet.”

A világbajnok egyáltalán nem aggódik az eletronikus vezetési segédeszközök elvétele miatt, nem is egészen érti kollégái panaszait:

“Ez a sport mindenképp veszélyes. Lehet nagy baleset kipörgésgátlóval vagy anélkül is. Esőbben nehezebb lesz vezetni, de ha valaki úgy gondolja, hogy túl veszélyes, annak ne is kellene autóba ülnie” – mondta Räikkönen.

A brazil Massa is a bajnokságért szeretne harcolni 2008-ban, de egyelőre óvatosabban fogalmaz a kilátásokat illetően:

“A 2008-as céljaink nagyban függenek az autótól, bízzunk benne, hogy a legvégéig küzdhetünk majd! Az elektronika nagyot változott tavalyhoz képest, a pilótának sokkal finomabban kell bánnia a gázzal. A fékezés nem lesz nagyon más. Az első benyomás jó, egy új Ferrari mindig nagyon szép. De ez még nem elég, mert a legfontosabb dolog nem a szépség, hanem a teljesítmény és a megbízhatóság” – magyarázta a pilóta.

Massa egyelőre nem tudja megjósolni, hogy az ellenfelekhez képest hogyan teljesít majd a Ferrari 2008-ban, és hogy kik lesznek a fő riválisok, de nem is ez számít igazán:
 
“Nehéz ezt most megmondani. Lehetnek meglepetések, egyes csapatok versenyképesebbek lehetne, miután egy gyenge évet követően visszatalálnak a helyes útra. Nem könnyű megmondani, hogy ki lesz a fő ellenfél. Annyi biztos, hogy lesznek riválisaink – legyenek szürke, fehér, vagy kék autóban – nekünk a legjobbat kell majd nyújtanunk, hogy eléjük kerüljünk.”