A Ferrari után másodikként a McLaren leplezte le új autóját a Forma-1-es mezőnyből. A bemutatóra a Mercedes stuttgarti múzeumában került sor, ahol jelen volt a Daimler elnöke, Dr. Dieter Zetsche, a McLaren-főnök, Ron Dennis, Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója, és természetesen a  versenyzők, Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen, és a tesztpilóták, Pedro de la Rosa és Gary Paffett is.

A Ferrari-vérvonallal is rendelkező MP4-23 elődjénél nagyobb tengelytávval, egyenesebb, hegyesebb orral és kompaktabb kasztnival rendelkezik. Vadonatúj a McLaren szénszálas sebességváltója is.

Az autó bemutatója egybeesik Lewis Hamilton 23. születésnapjával, csapattársa, Heikki Kovalainen pedig első alkalommal jelent meg hivatalosan a csapat rendezvényén.

A tű fokán is átfér?

A tű fokán is átfér?

A tű fokán is átfér?


“Ma van Lewis születésnapja, sok mindenen mentünk keresztül mostanra. 23 éves, itt az MP4-23 és a 23 rajtszámot is viseli, de ez inkább véletlen semmint tudatos döntés eredménye” – utalt a tavalyi botrányokra és a kémügyre a csapatfőnök, Ron Dennis.

“De nem fecséreljük az időt a múlton való merengésre, a csapatban mindenki egy versenyképes autó létrehozásán dolgozik, olyan autóén, amely még folyamatosan fejlődik, és egészen másképp mutat majd az első futamon” – tette hozzá Dennis.