A McLaren ma a Mercedes stuttgarti múzeumában mutatta be 2008-as autóját, az MP4-23-at. A tavaly újoncként a világbajnokságról egyetlen ponttal lemaradt Lewis Hamilton idén még erősebben, és érettebben áll neki a küzdelemnek:

“A McLarentől a lehető legjobb születésnapi ajándékot kaptam, az MP4-23-at! Az autó gyönyörű. Tudom, hogy óriási munka van benne, a mérnököm mondta, hogy 14 ezer munkaóra kellett az elkészüléséhez. Én az elmúlt három hétben pihentem, edzettem és a családommal voltam. Először csütörtökön tesztelek majd Heikkivel együtt, akit új csapattársamként üdvözölhetek.” – mondta a brit pilóta.

Az újonc megnyugodott

A McLaren csodagyereke ugyan nem nyerte meg a bajnokságot 2007-ben, de emiatt nem bánkódik, így is profitált az elmúlt idényből:

“Életem legjobb éve volt. Tudom, hogy még ennél is lehet jobb, és sok dolog befolyásolhat, de talán kevesebb politika és probléma lesz, és több ok lesz az örömre. Azt hiszem felnőttem, mind a személyiségem mind a fizikumom sokat fejlődött. Minden tapasztalatból – legyen az jó vagy rossz -, tanul az ember. Idén sokkal otthonosabban érzem magam a csapatnál, magabiztosabb, nyugodtabb vagyok” – magyarázta a 23. születésnapját épp ma ünneplő Hamilton.  

Egyenlő esélyek...

Egyenlő esélyek…

Egyenlő esélyek…


Hamilton – Kimi Räikkönenhez hasonlóan – nem igazán izgatja magát a vezetési segédeszközök idei betiltása miatt.

“Azt hiszem, minden versenyzőnek, aki versenyzett a Forma-3000-ben, a Formula Renault-ban vagy a Forma-3-ban van tapasztalat ezen a téren, mindannyian megvan hozzá a képessége. Ahogy a teszteken látható is, mindenki gyorsan alkalmazkodik. Talán az ügyesebb versenyzők jobbak lesznek, majd meglátjuk, hogy alakul az idény.”

Csak Heikkin múlik a siker

A Fernando Alonso helyére szerződtetett Heikki Kovalainen ma először jelent meg hivatalosan a McLaren pilótájaként.

“Ma van az első alkalom, amikor hivatalosan a McLaren versenyzőjeként jelenek meg, és már nagyon vártam ezt. A leszerződés után pár napot eltöltöttem a McLaren központjában, ahol igyekeztem mindenkivel megismerkedni, és munkához láttam a mérnökeimmel. Sokat tanultam tavaly, és remélem, hogy a tapasztalatokat kamatoztathatom 2008-ban. Nagyon várom, hogy a Melbourne-ig hátralévő hat teszten már én is részt vehessek az autó fejlesztésében.”

A finn versenyző Hamilton előnyösebb helyzete ellenére egyenlő bánásmódra számít a McLarennél:

“Nem jöttem volna a csapathoz, ha nem hinném, hogy egyenlő esélyem lesz a világbajnoki küzdelemben. A McLarennél ez megvan. Azt nem tudhatjuk, hogy hogyan alakul az idény, de az elején Lewiséval azonos esélyeim lesznek, az pedig már rajtam múlik, hogy az idő előrehaladtával mennyire sikerül megerősítenem a kapcsolatom a csapattal” – jósolt Kovalainen.

Állandó fejlesztés

A csapatigazgató azt ígéri, hogy az új autó még a tavalyinál iy jobb lesz, sőt, már most jobb, pedig a fejlesztéseknek még közel sincs vége:

“Wokingban és a Mercedesnél mindenki a legkeményebben dolgozott az autón, amelyik már most gyorsabb, mint amelyikkel Brazíliában versenyeztünk. Az elemzések és szimulációk alapján biztosak vagyunk benne, hogy az MP4-23 előrelépést jelent” – mondta Martin Whitmarsh.

Most is a bajnokság a cél

Most is a bajnokság a cél

Most is a bajnokság a cél


“Természetesen a fejlesztést egészen az első versenyig folytatjuk, ahol majd kiderül, hogy sikerült-e azt a szintet hoznunk, amelyen versenyezni szeretnénk idén. Mától számítva még 68 napunk van az Ausztrál Nagydíjig, és a csapatban mindenki nagyon motivált, hogy a lehető legjobb csomaggal érkezzünk oda” – tette hozzá a csapatigazgató.

A csapatfőnök, Ron Dennis a csapat, és saját karrierjének legproblémásabb éve után is győzelmeket vár 2008-ban.

“A McLaren-Mercedes végső célja, hogy mind a konstruktőri, mind az egyéni bajnoki címért megküzdjön. A tavalyi lendületre alapozva egy újabb versenyképes idényt várunk”