A Renault Fernando Alonso újraszerződtetésével egy időben a spanyol új csapattársát is bejelentette: 2008-ban a brazil újonc, az ifjabb Nelson Piquet vezetheti majd a franciák másik autóját.

Alonso 2005-ös és 2006-os partnere, az idén ejtett Giancarlo Fisichella azt állítja, hogy a spanyol eredetileg őt szerette volna 2008-ban, a szerződés emiatt a személyi kérdés miatt húzódott.

“Ha én lettem volna a második pilóta, Fernando már előbb aláírt volna a Renault-hoz” – idézte az olasz pilótát a spanyol Marca.

Kovalainen túl sikeres volt

Kovalainen túl sikeres volt

Kovalainen túl sikeres volt


Fisichella ezzel tulajdonképpen azt állítja, hogy Alonso 2008-ban egy megbízható, veszélytelen másodhegedűst akart – ami az idei hamiltonos taasztalatok után elég hihető. Az olasz veterán kijelentését erősíti, a szinte köztudott, tény, hogy Heikki Kovalainennek azért kellett távoznia mert nem akart asszisztálni senkinek, és ezt többször hangoztatta is.

Végül mégsem ez a szempont, hanem – mint szinte mindig az F1-ben –  a pénz döntött: az új csapattárs, Piquet autóba ültetéséért állítólag súlyos milliókat ajánlott a csapat egyik támogatója, a mexikói milliárdos, Carlos Slim.

Hogy Piquet hogyan viselkedik majd, az még a jövő zenéje. Alonso szerződése állítólag garantálja az első számú státuszt, de az újonc versenyző apja, a háromszoros világbajnok Piquet azt állítja, hogy fia nem hátrál meg senkitől, a győzelmekért fog versenyezni.

Piquet vajon veszélyes lesz?

Piquet vajon veszélyes lesz?

Piquet vajon veszélyes lesz?


Az ifjabb Piquet-ről Roldán Rodriguez, aki az idősebb Piquet GP2-es csapatánál versenyzett idén – és aki a Force India tesztpilótája is egyben – felemás véleményt mond:

“Piquet nagyszerű srác. Nagyon sokat segített nekem, amikor az apja csapatánál vezettem. Versenyzőként a gyors körök szakértője, versenytávon nem olyan jó, de összességében elég gyors.”