Teljesen elégedett

Teljesen elégedett

Fernando Alonsót sokan már a Ferrarinál látják 2009-ben, Kimi Räikkönen egy interjúban elmondta, hogy felőle lehetne a spanyol a csapattársa.

“Semmi kifogásom nem lenne ez ellen. Izgalmas lenne ellene versenyezni ugyanabban az autóban.  Azt viszont nem tudom, hogy ez mikor történhet meg, talán soha” – mondta a friss világbajnok.

Azonban ha Alonso a Ferrarihoz kerülne, lehet, hogy épp Räikkönnent túrná ki, ugyanis Kimi jelenlegi csapattársa, Felipe Massa 2010-ig rendelkezik szerződéssel a maranellói csapatnál – a finn pilóta a Ferrarit viszont nem szívesen hagyná el.

“Nem tudom, hogy ez lesz-e az utolsó szerződésem, de azt remélem, hogy ez lesz az utolsó csapatom” – mondta Räikkönen, akinek jelenleg 2009-ig van szerződése az olaszokkal.

Kimi azt is elmondta, hogy egyáltalán nem zavarja, hogy a világbajnoki cím megszerzése ellenére nem vele foglalkozik a sajtó, és hogy például Lewis Hamilton sorra kapja a különböző díjakat az idén újoncként bemutatott teljesítményéért.

“Jól érzem magam, remélem a többiek maradnak a reflektorfényben, én pedig csendesen éldegélhetek. A világbajnok én vagyok, ezen már semmi sem változtathat. Engem csak egy díj érdekel: az, amit pénteken veszek át Monte-Carlóban. A többi díj meg – az év versenyzője, vagy akármi -, hát azokat örömmel meghagyom másoknak!”