"Apu" rosszat mondott Fisicóra

“Apu” rosszat mondott Fisicóra

Bernie Ecclestone a két, az F1-ből esetleg kieső pilótáról azt nyilatkozta, hogy talán itt lenne az ideje a távozásuknak, megkapták a lehetőséget, de nem tudtak élni vele.

A renault-s Fisichelláról egyenesen ezt mondta az F1 ura:

“Nézzük csak a Renault-t! Ha 2005-ben és 2006-ban csak Fisichella vezetett volna náluk, ki sem derült volna, hogy olyan jó az autójuk, amivel világbajnokságot is lehet nyerni!”

A 34 éves, három futamgyőzelemmel rendelkező Fisichella eléggé magára vette a dolgot, és saját honlapján az alábbi nyílt levelet tette közzé:

“Kedves Bernie!

Érdeklődve olvastam az Auto Motor und Sportnak adott interjúdat, amit aztán a saját honlapod [az F1 hivatalos oldala, a Formula1.com] is hűségesen közölt. Te vagy a Forma-1 atyja, és mint apa beszéltél a gyermekeidről, köztük rólam is.

Hadd emlékeztesselek, kedves apu, akarom mondani kedves Bernie, hogy én voltam az, aki 2005 első futamát megnyertem Melbourne-ben, tehát én fedeztem fel, hogy az R25 egy győztes autó.

Az Alonsóval töltött két idény alatt a csapat stratégiájával összhangban hozzájárultam a két konstruktőri bajnokság megszerzéséhez, és megszereztem a negyedik helyet a versenyzőknél, pont, ahogy idén Massa. A körülményekből adódóan ennél többet nem tehettem. 2007-re a Renault világbajnoki autót ígért nekem, de nem így alakult, ennek ellenére nem vesztettem el a kedvemet.

A jövő héten éppenséggel a lelkesedésemet és tapasztalatomat viszem a Force Indiához, egy ifjú csapathoz, amelynek a szíve azért öreg, pont mint Giancarlo Fisichelláé, aki még tud mutatni ezt-azt!

Giancarlo Fisichella”

Bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a levél valójában nem a sértett pilóta műve, szövege sokkal inkább vall az olasz versenyző menedzserére. Ha folytatódik a perpatvar, mi is megírjuk.