Kimi Räikkönen a Brazil Nagydíjon elért győzelmével az utolsó pillanatban szerezte meg a világbajnoki címet egy nagyon izgalmas szezon végén, de az izgalmak a verseny után is folytatódtak. A versenybírók ugyanis úgy találták, hogy a BMW-k és a Williamsek a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű, ezért szabálytalan üzemanyaggal versenyeztek, büntetésük esetén pedig a mclarenes Lewis Hamilton léphetett volna előre, megszerezve a címet. A büntetés Interlagosban elmaradt, de a McLaren nem hagyta annyiban, és fellebbezett a döntés ellen.

Az FIA fellebbviteli bírósága azonban múlt pénteken elutasította a wokingiak keresetét, így a világbajnoki cím birtokosa Kimi Räikkönen maradt. A finn versenyző erre is számított:

“Természetesen ezt a hírt szerettem volna hallani. Végre minden világos. Én vagyok a bajnok, és nincs mit beszélni erről tovább.”

Räikkönen, aki Svájcban pihen, nem aggódott különösebben a cím elvesztésének lehetősége miatt, inkább csak unta a felhajtást.

“Őszintén mondhatom, hogy nem izgultam az ügy miatt. Semmi sem változott, mióta a versenybírók a futam után döntöttek. Csak az egyik csapat próbálkozott még, de vége. Azt hiszem, ez jó a sportnak, és persze nekem és a Ferrarinak is. Most, hogy vége a felhajtásnak, egy kicsit még jobban élvezhetem a pihenést” – magyarázta a “Jégember”.

Kimi már kétszer közel került a bajnokság megszerzéséhez korábban, 2003-ban Michael Schumacherrel, 2005-ben pedig Fernando Alonsóval szemben maradt alul, de úgy érzi, hogy így még jobb a mostani diadal.

“Még mindig érzem, hogy mennyire fájt akkor, számomra a győzelem jelent mindent. Így, azonban, hogy korábban nem sikerült, most még jobb érzés a siker.”