Flavio Briatore tegnap egy interjúban arról beszélt, hogy mindkét mostani versenyzőjét lecseréli jövőre, és hogy Fernando Alonso 60 százalékos eséllyel a Renault-hoz szerződik, az olasz Gazzetta dello Sportnak pedig újabb részleteket árult el.

A csapatfőnök a sportlapnak adott interjújában mélyen hallgatott Giancarlo Fisichelláról, ehelyett a mostani tesztpilótát, az ifjabb Nelson Piquet-t dicsérte:

“Ne feledjük, hogy Nelsinho az utolsó pillanatig küzdött tavaly a GP2-ben Lewis Hamiltonnal! Hihetetlen potenciálja van, nagy meglepetést okozhat.”

Briatore ezzel szinte egyértelművé tette, hogy a fiatal brazil ülhet az egyik autóba, és bár Heikki Kovalainenről nem állított biztosat, elég egyértelmű, hogy a finn nem maradhat, ha visszatér Alonso, mert Kovalainen egyértelművé tette, hogy nem kíván senki másodhegedűse lenni.

Valószínűleg Piquet  ül be jövőre

Valószínűleg Piquet ül be jövőre

Valószínűleg Piquet ül be jövőre


“Ami Kovalainent illeti, vezethetetlen autója volt, de jól teljesített. Meglátjuk, mi lesz vele” – mondta Briatore.

Míg a finn pilóta nagy eséllyel a McLarennél helyezkedhet el, ha a Renault útilaput köt a talpára, addig a veterán Giancarlo Fisichella karrierje valószínűleg véget ér, miután távozik a francia csapattól, kivéve, ha a Force Indiánál sikerül valami nagyon meggyőző teszteredményt produkálnia hamarosan.