Ha az olimpiára jut, az F1-re miért nem?!

Ha az olimpiára jut, az F1-re miért nem?!

A Brazil Nagydíjon Nico Rosberg Williamsében és a két BMW Sauberben a versenybírók szerint szabálytalan, nem megfelelő hőmérsékletű üzemanyag lehetett, ezért Kimi Räikkönen a futam után jó pár óráig nem érezhette magát biztosan bajnoknak, amíg bizonyíthatóság hiánya miatt az ügyet büntetés nélkül nem ejtették.

A McLaren azonban – akiknek csodagyereke, Lewis Hamilton épp az említett három versenyző mögött végzett, lemaradva ezzel a világbajnoki címről – nem hagyta annyiban a dolgot és fellebbezett a döntés ellen. Az FIA Fellebbviteli Bírósága holnapután dönt az ügyben, Bernie Ecclestone, a Forma-1 ura azonban előre kinyilvánította, hogy milyen végeredményt (nem) szeretne látni. A nagy hatalmú kisember nagyon csalódott lenne, ha Räikkönentől elvennék a címet.

“Ha van olyan, aki szerint ez lenne a legjobb a Forma-1 számára, akkor komolyan megfontolnám a visszavonulást” – mondta a The Guardian szerint Ecclestone.

A tárgyalást egyébként az eredeti, párizsi helyszínről tegnap Londonba helyezték át mert a francia fővárosban a közlekedési dolgozók sztrájkolnak.