Heikki Kovalainen pályafutását erősen befolyásolhatja Fernando Alonso válása a McLarentől. Jó és rossz értelemben egyaránt.

“Amennyire tudom, nagyon jó a helyzetem. Úgy gondolom, többféle lehetőségem van, több csapat is érdeklődik irántam, és ez a legfontosabb. Akárhova is szerződünk, ott szeretnék maradni két-három évig, versenyeket és világbajnokságot szeretnék nyerni” – mondta Kovalainen az Autosportnak adott interjújában.  

Hamilton csapattársa lehet

Hamilton csapattársa lehet


A finn az egyik esélyes, hogy Lewis Hamilton csapattársa legyen a McLarennél, de ha mégsem megy a wokingi alakulathoz, és Alonso visszatér a Renault-hoz, lehet, hogy nem ő, hanem Nelsinho Piquet lehet a másik pilóta.

Ha azonban mégis ő lesz a visszatérő Alonso csapattársa, az sem biztos, hogy a legjobb számára. “Számomra a legfontosabb, hogy egyenlően kezeljenek a csapattársammal, és olyan autóban üljek, amely minél versenyképesebb. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is versenyezni fogok, csak most jól kell döntenem.”

Háttérbe szorul Alonso mellett?

Háttérbe szorul Alonso mellett?


Kovalainen ismeri a Renault csapatot, hiszen már az idei év előtt mint tesztpilóta dolgozott a csapatnál. Nem véletlen, ha bízik benne, hogy 2005 és 2006 után újra képes győztes autót építeni a csapat. “Szeretnék a Renault-nál maradni, ez lenne valószínűleg a legegyszerűbb választás számomra” – mondta a finn, majd hozzátette:

“Azonban óvatosnak kell lennünk, figyelnünk kell, hogyan alakul a helyzet. Ha a csapat garantálja, hogy azonos feltételeim lesznek Fernandóval, tökéletes lenne csapattársnak. El tudom fogadni, ha év végén az egyik pilóta előrébb kerül, de még fiatal vagyok, még a karrierem elején állok, nem engedhetem meg magamnak, hogy évekig második számú versenyző legyek. Ha Fernando ideszerződik, nagyon óvatosnak kell lennem emiatt.”

Igen valóban óvatosnak kell lennie Kovalainennek, hiszen a McLarennél történt fiaskó után kétséges, hogy Fernando Alonso, a mezőny egyetlen kétszeres világbajnoka, bárhova aláírna egy “elsőszámú pilóta vagyok” záradék nélkül.