Heikki Kovalainen pályafutását erősen befolyásolhatja Fernando Alonso válása a McLarentől. Jó és rossz értelemben egyaránt.

“Amennyire tudom, nagyon jó a helyzetem. Úgy gondolom, többféle lehetőségem van, több csapat is érdeklődik irántam, és ez a legfontosabb. Akárhova is szerződünk, ott szeretnék maradni két-három évig, versenyeket és világbajnokságot szeretnék nyerni” – mondta Kovalainen az Autosportnak adott interjújában.  

Hamilton csapattársa lehet

Hamilton csapattársa lehet

Hamilton csapattársa lehet


A finn az egyik esélyes, hogy Lewis Hamilton csapattársa legyen a McLarennél, de ha mégsem megy a wokingi alakulathoz, és Alonso visszatér a Renault-hoz, lehet, hogy nem ő, hanem Nelsinho Piquet lehet a másik pilóta.

Ha azonban mégis ő lesz a visszatérő Alonso csapattársa, az sem biztos, hogy a legjobb számára. “Számomra a legfontosabb, hogy egyenlően kezeljenek a csapattársammal, és olyan autóban üljek, amely minél versenyképesebb. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is versenyezni fogok, csak most jól kell döntenem.”

Háttérbe szorul Alonso mellett?

Háttérbe szorul Alonso mellett?

Háttérbe szorul Alonso mellett?


Kovalainen ismeri a Renault csapatot, hiszen már az idei év előtt mint tesztpilóta dolgozott a csapatnál. Nem véletlen, ha bízik benne, hogy 2005 és 2006 után újra képes győztes autót építeni a csapat. “Szeretnék a Renault-nál maradni, ez lenne valószínűleg a legegyszerűbb választás számomra” – mondta a finn, majd hozzátette:

“Azonban óvatosnak kell lennünk, figyelnünk kell, hogyan alakul a helyzet. Ha a csapat garantálja, hogy azonos feltételeim lesznek Fernandóval, tökéletes lenne csapattársnak. El tudom fogadni, ha év végén az egyik pilóta előrébb kerül, de még fiatal vagyok, még a karrierem elején állok, nem engedhetem meg magamnak, hogy évekig második számú versenyző legyek. Ha Fernando ideszerződik, nagyon óvatosnak kell lennem emiatt.”

Igen valóban óvatosnak kell lennie Kovalainennek, hiszen a McLarennél történt fiaskó után kétséges, hogy Fernando Alonso, a mezőny egyetlen kétszeres világbajnoka, bárhova aláírna egy “elsőszámú pilóta vagyok” záradék nélkül.