A Red Bull veterán versenyzője, David Coulthard a német Berliner Zeitungnak adott interjújában értékelte az idei bajnokságot. Az F1-mezőny korelnöke szerint volt csapattársa, Kimi Räikkönen, aki Lewis Hamilton hibái miatt az utolsó futamokon felzárkózott és végül megnyerte a bajnokságot, nemcsak a szerencse miatt ért révbe, az érdemei tették bajnokká.  

“Kimi megérdemelte a címet. Lewis Hamilton még fiatal, biztos vagyok benne, hogy több bajnoki címet szerez majd. Kimi azonban gyors, talán a leggyorsabb versenyző jelenleg, de nagyon sokszor volt pechje az elmúlt években” – mondta a skót pilóta.

Coulthard, aki 1996 és 2004 között kilenc éven keresztül versenyzett a McLarennél, volt főnöke, Ron Dennis idei vezetésével nem ért egyet, szerinte a csapatfőnök rosszul kezelte a versenyzőket, ezért veszített végül a csapat:

“Ron Dennisnek néha gondjai vannak a kommunikációval, ami miatt csökkenhet a versenyzők motivációja. Alonso kívülállónak érezte magát, ennek pedig nem lett volna szabad megtörténnie. Egy kétszeres világbajnokról van szó! A bajnokság ezért a Ferrari ölébe hullott.”