A versenyidény lezárultával Fernando Alonso hosszú (kényszer)szünetre készülhet. A spanyol El Mundo Deportivo értesülései szerint a kétszeres világbajnoknak fogalma sincs, hogy mikor ül újra autóba.

Alonso a következő hetekben tárgyal majd a McLarennel a jövőjét illetően, a csapat azonban nem számol vele a novemberi és decemberi teszteken. A spanyolnak a jövő évi autóról, az MP4-23-ról sem árulnak el sokat, amíg nem tisztázódik, hogy hol folytatja a munkát 2008-ban, tette hozzá a lap.

Míg Alonso a körülmények miatt nem vezet, addig a friss világbajnok, Kimi Räikkönen saját elhatározásából vonul hosszabb pihenőre. Räikkönen a Ferrari hétvégi ünnepsége után hazautazott Finnországba a családjához és barátaihoz.

Kimi a diadal után otthon töltődik

Kimi a diadal után otthon töltődik


“Most szabadságra megyek. Egy kicsit lazítok otthon, megpróbálok feltöltődni. Az idényben szinte minden héten vezettem, most itt az ideje, hogy a négy keréken kívül mással is foglalkozzam. Megpróbálom egy kicsit elfelejteni a Forma-1-et, de nem lesz könnyű. Különleges év volt ez számomra, újra beleszerettem a sportba” – mondta a bajnok.

“Nem megyek a novemberi tesztekre Barcelonába, de decemberben már lehet, hogy újra a pályán leszek” – tette hozzá.