Idén is összeállította a Forbes magazin a legjobban kereső sportolók listáját. Az élen a korábbiakhoz hasonlóan Tiger Woods áll, aki hét tornát nyert meg idén. Az amerikai golfozó 100 millió dollárt (17,4 milliárd forint) ütögetett össze egy év alatt, többet mint bármely sportoló. Az érdekesség az, hogy ebből csupán 13 millió jött a versenyekből és 87 az egyéb bevételekből.

Karrierje során eddig 650 milliót keresett, és ha így folytatja bevételei várhatóan 2010-ben elérik az 1 milliárd dolláros határt.
    

Woods 100 milliót kaszált egy év alatt

Woods 100 milliót kaszált egy év alatt


Az utóbbi három évben a második helyen mindannyiszor Michael Schumacher kapott helyet. A hétszeres világbajnok azonban tavaly visszavonult, így a helyén a Woodshoz képest fele annyit, 43 millió dollárt (7,5 milliád Ft) kasszírozó bokszoló, Oscar De La Hoya áll.

Persze a német világbajnokot sem kell sajnálni, az ő bevételeit – ami csak a reklámból érkezik – 36 millió dollárra (6,2 milliárd Ft) teszik, amivel még mindig az ötödik legjobban fizetett sportoló, sőt a Forma-1-ben is csak egyvalaki kasszírozott többet. 

Nemcsak a pilótaülésben, de a fizetési listán is átvette a német helyét Kimi Räikkönen. A Forma-1 újdonsült világbajnoka 40 millióval (6,9 milliárd Ft) gazdagodott, amivel a Forbes listáján a negyedik helyen áll. Phil Mickelson golfozó a harmadik 42,2 millióval.

Rajtuk kívül olyan nevek szerepelnek az összesítésben, mint David Beckham 33 millió dollárral, Ronaldinho 31 millióval, vagy a Moto GP sztárja Valentino Rossi 30 millióval.